Taina Sfântului Maslu de obște a încununat hramul Catedralei Arhiepiscopale din Suceava

În Duminica întâi după Rusalii, numită și Duminica Tuturor Sfinților, 27 iunie 2021, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava – Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” dimineața a început cu scoaterea în procesiune din lăcașul de cult a raclei în care sunt păstrate moaștele Sfântului Mare Mucenic ocrotitor și așezarea acesteia pentru închinarea credincioșilor, în baldachinul aflat sub teii din curtea așezământului monahal. La procesiunea condusă de Arhim. Serafim Grigoraș, starețul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”, au participat preoți și diaconi de la Catedrala Arhiepiscopală și numeroși credincioși suceveni.
În după amiaza zilei, începând cu ora 17:00, pe un podium special amenajat în curtea Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”, a avut loc Taina Sfântului Maslu de obște. Slujba, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, împreună cu un sobor de preoți, a fost săvârșită pentru primirea harului vindecării trupești și sufletești, precum și pentru dobândirea iertării păcatelor.
La eveniment au participat preoți slujitori de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”, clerici din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, precum și stareți și protoierei din cuprinsul eparhiei.
Ierarhul a înălţat rugăciuni către Preamilostivul Dumnezeu pentru sănătatea celor care au fost prezenţi, dar şi a celor ce se află în spitale sau în casele lor, pe patul de suferinţă. Mai mult, Înaltpreasfinția Sa a citit și rugăciuni pentru dezlegare.

La final, părintele Aurel Goraș, protoiereu al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc, a rostit un cuvânt de învățătură.
Numeroși credincioși au participat la săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, având totodată prilejul de a se închina la racla în care sunt așezate moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, prăznuirea aducerii sfintelor sale moaște în Cetatea Sucevei având loc acum câteva zile, pe 24 iunie.