Tabăra „Comorile satului”, Mihoveni, 1-5 august 2021

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, în perioada 1-5 august, în parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”, Mihoveni, a avut loc tabăra de vară numită „Comorile Satului”. Proiectul este organizat de Departamentul de Tabere al Arhiepiscopiei Sucevei ș Rădăuților în colaborare cu Asociația de Tineret „,JoyCamps” România, și își propune să ajute, prin activitățile educative, dezvoltarea personală și duhovnicească a tinerilor din satele eparhiei.

Tabăra s-a desfăşurat pe parcusul a cinci zile și a avut înscriși un număr de 103 copii, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani. Aceștia au fost împăriți pe grupe de vârstă și au fost coordonați de câte doi animatori. Pe rând, fiecare grupă a luat parte la unul din cele patru ateliere zilnice, care dura aproximativ 45 de minute. Astfel, tinerii au participat la activități sportive, de dans și coregrafie, au învățat cum să confecționeze brățări și cruci din ață de bumbac, cum să lucreze în echipă și au fost instruiți cum să acorde primul ajutor.

În programul taberei a fost inclusă și o drumeție în pădurea de lângă sat, moment în care tinerii au cântat, au vizitat un colț de pădure, au primit lecții de ecologie, dar au și lucrat, împreună cu animatorii, la contractul de valori, contract în care erau descrise regulile de bază ale taberei. 

De asemenea, tinerii au avut posibilitatea să participe în biserica parohială la rugăciunile de dimineaţă şi de seară şi la Sfânta Liturghie. Scopul taberei a fost şi unul misionar, aproape toţi copiii spovedindu-se, împărtăşindu-se şi simţindu-se uniţi în cadrul rugăciunilor desfăşurate.

În penultima zi, la rugăciunea de seară, copiii l-au avut împreună rugător și pe Preasfințitul Damaschin Dorneanul, care le-a împărtășit câteva gânduri despre copilărie și a împărțit fiecărui tânăr comoara pe care aceștia au găsit-o în urma vânătorii de comori.

Seara s-a încheiat cu nelipsitul foc de tabără la care au fost invitați părinții, profesorii și ostenitorii care au sprijin activitățile taberei.

Arhid. Paul Vlad LUNGU,

referent al sectorului Misiune și Actualitatea Creștină

FotoCredit: Evda Ungureanu