“Surprinde frumosul!” – Concurs de fotografie pentru tineri şi copii – Ediţia a doua (20 Mai – 20 Iunie 2022)  

bf44360b-0c14-45f6-91f4-52984553ddc2

337 de tineri şi copii au participat anul trecut la prima ediţie a concursului de fotografie Surprinde frumosul!”. A fost un început excelent cu participare a talentaţilor fotografi din ţară şi din strănătate.

Anul acesta dăm starul celei de a doua ediţii a concursului nostru şi, în perioada 20 Mai 20 Iunie 2022, tinerii și copiii sunt invitați să surprindă în imagini frumusețea naturii, acum când primăvara a venit şi vara bate la uşă, alături de un element legat de spiritualitatea creștină.

Scopul concursului „Surprinde frumosul!” este de a-i motiva pe tineri şi pe copii să fie creativi, muncitori, empatici și să aibă încredere în ei, dezvoltându-și calitățile primite în dar de la Dumnezeu. Ştim că au abilități tehnice în uzul diferitelor dispozitive electronice şi cei mai mulți au un telefon cu care se pot face fotografii de calitate. Din păcate, timpul petrecut în fața telefoanelor este destul de îndelungat, în general vorbind, afectând sănătatea fizică, mintală şi duhovnicească. Ne dorim să-i determinăm să utilizeze telefonul cu folos şi cât trebuie.

Fiecare participant poate trimite doar o singură fotografie realizată de el/ea cu telefonul, tableta ori cu aparatul de fotografiat.

Pentru a intra în concurs, e-mail-ul de transmiterea a fotografiei trebuie să conțină urmatoarele informații:

– numele și prenumele

– vârsta

– localitatea

– numărul de telefon.

Fotografiile vor fi trimise pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 20 Iunie 2022, inclusiv.

Concursul se adresează în special tinerilor şi copiilor, de la vârsta de 6 ani până la vârsta de 35 de ani, din orice colț al țării și din afara granițelor României. Facem invitația la Concurs și tuturor celor care se simt tineri (de orice vârstă) și, de asemenea, vor fi premii acordate pentru etapa de vârstă de la 35 de ani în sus.

Premiile (I, II, III) vor fi acordate pentru fiecare etapă de vârstă în parte: 6-14 de ani, 14-20 de ani, 20-35 de ani şi peste 35 de ani.

Premiul I constă în acordarea sumei de 500 lei, premiul II a sumei de 300 lei și premiul III a sumei de 200 lei.

Premierea câştigătorilor va avea loc în data de 2 iulie la statuia ecvestră a voievodului Ştefan cel Mare din Parcul Şipote, în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei.

La fel ca anul trecut, toți participanții, pe lângă cărți, icoane și diplome, vor beneficia pe rând, de o zi de promenadă prin municipiul Suceava, la bisericile voievodale, la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, Cetatea de Scaun și Muzeul Satului Bucovinean.

Menţinem minunata echipă a juriului: Irina Ursachi, redactor și fotoreporter în cadrul Sectorului Media și Comunicare al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Candrea Brothers (Andrei și Cezar), foto-jurnaliști profesioniști (Andrei Candrea, a obținut în anul 2020 Premiul II, la Concursul „Biserica în pandemie” al Agenției de Știri Basilica) și subsemnatul, în calitate de iniţiator al proiectului.

Pr. Justinian-Remus A. Cojocar