Soluții pentru îmbunătățirea comunicării la nivelul parohiilor

informare

În cadrul ședinței Permanenței Consiliului Eparhial care a avut loc astăzi, 22 iulie 2021, în Sala „Pimen Arhiepiscopul” a Centrului Eparhial Suceava, sub conducerea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, una dintre hotărârile luate vizează înființarea de grupuri de comunicare la nivel parohial cu ajutorul platformelor de socializare (WhatsApp, Facebook etc.).

Coordonate și sub directa supraveghere a preoților parohi, având un caracter privat, acestea au scopul de a facilita, la nivelul comunității, o transmitere mai rapidă a informațiilor de ordin pastoral-misionar, social-filantropic, administrativ-edilitar și cultural-educativ.

Includerea în aceste grupuri de comunicare va fi benevolă, ele fiind gândite pentru a încuraja colaborarea între preotul paroh, consiliul parohial și membrii comunității.

Administratorii grupului (preot paroh, consilieri parohiali, alte persoane delegate) vor stabili împreună cu utilizatorii platformei regulile ce trebuie respectate în comunicare, pentru a evita denaturarea scopului inițial și orice situație neplăcută.