Slujire Arhierească în Parohia Salcea

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, spre bucurie și mângâiere duhovnicească, Parohia Salcea a primit în ziua de 29 martie 2023, ca oaspete de seamă, pe Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar.

Bucuria a fost de o mare intensitate având în vedere că acest eveniment este unul istoric în această zonă, pentru momentul de așezare duhovnicească pe care îl presupune Slujba Deniei Canonului cel Mare.

Ceas de seară și de ascultare, o împărtășire de trăiri, o părtășie într-un gând curat și rugăciune smerită, o penitență acceptată și oarecum asumată, așa îmi place să cred că ne-a găsit Vlădica Damaschin.

La finalul slujbei ne-am simțit ca în urma unei regăsiri, întorși „acasă”, în adâncurile ființei, la acel fir de pământ devenit „eu”, pe care Dumnezeu nu contenește să-l desțelenească.

Mulțumim Înaltpreasfinția Voastră pentru acest dar de suflet, mulțumim că așa cum ați scris o filă de istorie locală prin prezența dumneavoastră la hramul bisericii (lucru întâmplat în premieră), ați considerat ca și la această înălțătoare slujbă care este Canonul cel Mare, să ne putem întări prin prezența unui ierarh.

Și suntem recunoscători Preasfințite Părinte Damaschin pentru bucurie și rugăciune, pentru duhul de pace și tihna ce ne vom strădui să le păstrăm în suflete.

Paroh, protoiereu Ionel-Doru BUDEANU