Sfințirea sediului Centrului de Pelerinaje și Turism al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

dsc05705

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, astăzi, 11 martie 2021, un sobor de preoți și diaconi a săvârșit slujba de sfințire a sediului Centrului de Pelerinaje și Turism al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. În cadrul acestui centru va funcționa și firma de asigurări a bunurilor bisericești din cuprinsul eparhiei.

Slujba de sfințire a fost oficiată de părintele arhim. Valerian Radu, Mare Eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale din Suceava, alături de părintele Viorel Ilișoi, consilier al Sectorului Economic-Financiar, și de părintele Gheorghiță Hrițcan, directorul Departamentului de Pelerinaje și Turism din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

La eveniment au participat și arhim. Grichentie Natu, preot slujitor la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, părintele Constantin Cristian Juravle, agent de asigurări, și părintele Răzvan Câmpulungeanu, misionar protopopesc al Protopopiatului Suceava II.

La final, părintele Viorel Ilișoi a amintit faptul că activitatea Centrului de Pelerinaje și Turism al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților va sprijini lucrarea misionară, socială și filantropică din eparhie.

Despre pelerinaj

Pelerinajul reprezintă o mărturisire vie a credinței și o dovadă a urcușului duhovnicesc spre Împărăția lui Dumnezeu. Călătoria pe care o face creștinul cu scopul de a vizita locuri sfinte şi morminte ale unor persoane cu viaţă sfântă ori de a cinsti moaștele sfinților și icoanele făcătoare de minuni contribuie la intensificarea întregii vieți spirituale.

Cu gânduri de cerere sau de mulțumire, pelerinul se roagă cu evlavie și cu nădejde în locurile binecuvântate de Dumnezeu, căutând repere morale care să îl călăuzească şi să îl întărească în urcuşul său spre desăvârşire.