S-au încheiat ședințele cu preoţii din cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

La Mănăstirea Sihăstria Putnei, a avut loc în data de 10 noiembrie 2022, conferința cu preoții din Protopopiatul Rădăuți, ultima din ciclul de conferințe de anul acesta, organizate în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.
Evenimentul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic și de către Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, împreună cu preoții și diaconii din cuprinsul protopopiatului. A urmat apoi susținerea celor două referate, de către Preacucernicul Părinte Petru-Ioan CÎRSTEAN, de la Parohia Nasterea Maicii Domnului, Gropeni, cu titlul Sfinții Isihaşti – modele de rugăciune personală pentru creștini și de către Preacucernicul Părinte Filip COCA, de la Parohia Nașterea Maicii Domnului, Putna, cu tema Rugăciunea în Sfânta Scriptură, rugăciuni de laudă, mulțumire și cerere.
După susținerea referatelor, au urmat intervențiile părinților Consilieri de la Centrul Eparhial Suceava, pe marginea problemelor specifice Sectoarelor pe care le coordonează, urmând după aceasta dezbaterile referitoare la cele două teme propuse de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii și a creştinului și Anul comemorativ al Sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.
În final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop a mulțumit părintelui Protoiereu Ionel MALOȘ pentru implicarea în activitatea Bisericii și preoților prezenți, dar și celor doi preoți susținători ale celor două teme.
Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților