S-a încheiat prima ediție a Campionatului de Fotbal Feminin Cupa Domnițelor, organizat în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Sâmbătă, 12 noiembrie, la Suceava, s-a desfășurat prima ediție a Campionatului de Fotbal Feminin Cupa Domnițelor, din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte ArhiepiscopCalinic, pe terenul sportiv acoperit al Școlii Gimnaziale Ion Creangă au performat cele șapte echipe înscrise în cadrul aceastei ediții: Bucovina Straja, Săgeata Fântânele, F.C. Viitorul Marginea, Fotbal Club Siret, Viitorul Suceava, Vulturii Botoșana și Pecete Comănești.

Ziua a debutat cu rostirea Rugăciunii Domnești Tatăl nostru, de către toate jucătoarele participante la concursul sportiv împreună cu antrenorii, arbitrii, organizatorii și susținătorii echipelor prezente la competiție. În prima fază a grupelor, meciurile s-au disputat între echipele:

Meciurile din Grupa A:

  • Bucovina Straja – Săgeata Fântânele (7-0);
  • Viitorul Marginea – F.C. Siret (0-10);
  • Bucovina Straja – Viitorul Marginea (10-0);
  • Săgeata Fântânele – F.C. Siret (0-4);
  • Bucovina Straja – F.C. Siret (0-1);
  • Săgeata Fântânele – Viitorul Marginea (1-0);

Meciurile din Grupa B:

  • Viitorul Suceava – Vulturii Botoșana (0-0);
  • Viitorul Suceava – Pecete Comănești (3-0);
  • Vulturii Botoșana – Pecete Comănești (1-4);

În urma clasamentului pe grupe, meciurile din semifinale s-au disputat între F.C Siret – Viitorul Suceava și respectiv, Bucovina Straja – Vulturii Botoșana. Astfel, în finala mare ajungând câștigătoarele acestor confruntări: F. C. Siret și Bucovina Straja. Ulterior, locul întâi în clasament a fost ocupat de către echipa Bucovina Straja, cu un scor de 1 – 0.

În finala mică, locul al III-lea în clasamentul campionatului a fost revendicat de către echipele Vulturii – Botoșana și Viitorul Suceava, câștigătoarele fiind jucătoarele echipei de fotbal Vulturii Botoșana. 

Departamentul Activități de tineret (ATOS) și Tabere al Sectorului Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, a organizat prima ediție a Campionatului de Fotbal feminin Cupa Domnițelor, datorită observării unor nevoi stringente ale tinerilor din societatea actuală, cât și a manifestării dorinței tinerelor din cuprinsul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților de a participa la o astfel de activitate, asemenea participanților de la Cupa Mușatinilor.

Titlul sugestiv al competiției sportive Cupa Domnițelor surprinde rolul major pe care domnițele l-au avut și îl au în viața Bisericii din Bucovina. În trecut, domnițele fiind cele care sprijineau atât activitatea administrativă cât și cea social-filantropică a Bisericii. ­Și astăzi, tinerele credincioase sprijină activitatea Bisericii, cele mai curajoase și pasionate de sportul rege, participând și la Cupa Domnițelor.

În încheiere, se cuvine să mulțumim mai întâi Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, pentru arhiereasca binecuvântare cu care am început pregătirea acestui eveniment și pentru premiile substanțiale oferite câștigătorilor. De asemenea, mulțumim atât domnului Ciprian Anton, președintele Asociației Jucătorilor de Fotbal Suceava, cât și tuturor celor care au făcut posibilă această competiție: organizatori, participanți, antrenori, părinți și susținători, pentru întregul efort depus. Dorim ca această activitate să devină o tradiție în eparhia noastră, iar mișcarea și rugăciunea să fie armonios împletite printre activitățile de zi cu zi ale tinerilor.

Arhid. Paul Vlad Lungu