Răspunsul ierarhului – 8 august 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

* Notă: Întrucât anumite fragmente sunt ofensatoare și nu pot fi probate, acestea au fost cenzurate.

„Înaltpreasfinția Voastră,

  1. La Iași, ca și (sic!) episcop vicar, nu știam nimic despre activitatea dumneavoastră bisericească, pentru că nu ați vrut să știe nimeni unde slujiți, ce program aveați, unde umblați. Dumneavoastră ați fost împotrivă la tot ce înseamnă activitatea pe rețelele de socializare și mass-media bisericească. Acum, de când ați ajuns arhiepiscop și șef peste Suceava și Rădăuți din punct de vedere bisericesc, sunteți în stare să puneți o cameră de filmat și în dormitor unde dormiți (glumesc). Activitatea din mediul online a Arhiepiscopiei mi se pare exagerată (părerea mea), având în vedere că uneori blestemați (sic!) când venea cineva de la Doxologia să vă filmeze unde slujiți și să nu trimită nimic presei bisericești.
  2. Ați luat de la Iași aproximativ tot personalul Arhiepiscopiei Iașilor și vreau să specific pe ……. care acum la Suceava au funcția de ………. * … ………… Pe ce criterii i-ați numit pe cei doi în funcțiile pe care le au acum în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților? Oare toate le făceau cu binecuvântarea dumneavoastră? Sper că nu! Câtă încredere aveți în cei doi să lăsați totul pe mâna lor? Nu vă înțeleg, având în vedere ce faceți prin eparhie și cât de serios și corect vreți să fie toți!

Doamne, ajută!”

C.C.

Doamne, ajută!

Deși nu avem ce ne spune pe tema subiectelor semnalate de dumneavoastră, nejustificat de tendențioase, totuși vreau să vă asigur că în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților preoții își fac ascultările responsabil, iar veniturile sunt folosite în proiectele Arhiepiscopiei. Puteți să vă convingeți singur de acest lucru, dacă doriți, firește. Încolo, acuzele dumneavoastră legate de părinții aduși în atenția mesajului nu au fost confirmate, neavând niciun temei.

Cât despre materialele și albumele foto postate pe paginile Arhiepiscopiei, chiar nu am niciun amestec, ci reprezintă responsabilitatea sectorului, care își asumă fiecare postare. Dar, dacă sunteți atât de deranjat, pentru liniștea dumneavoastră v-aș recomanda să nu mai accesați site-ul ori pagina de Facebook.

Pace și bucurie!