Răspunsul ierarhului – 7 iulie 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Binecuvântați, Înaltpreasfinția Voastră!

Aș vrea să știu punctul dumneavoastră de vedere în această problemă … Cum este posibil ca un preot să îndrăznească să săvârșească Sfânta Taină a Cununiei admițând ca nași persoane de altă confesiune religioasă?!? Pentru bani chiar se acceptă orice?!?

M-am interesat, este biserica din …., jud. Suceava. Am atașat și o poză în care se vede clar faptul ca nașa de cununie este de altă confesiune religioasă.”

G.A.O.

Doamne, ajută! În urma analizării celor sesizate de dumneavoastră, s-a constatat că nașii fac parte din Asociația Oastea Domnului, din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, deci confesiunea lor este Ortodoxă. Este posibil ca bentița de pe capul nașei să fi condus la părerea că ar aparține altui cult, dar vă asigur că nu este fondată! Pace și bucurie!

„Binecuvântați! Sărut mâna!

Am căutat pe internet filmul documentar despre viața Sfântului Ioan cel Nou, dar nu l-am găsit nici pe canalele Arhiepiscopiei, nici pe cele ale Trinitas TV. Credeți că ați putea lua legătura cu aceștia din urmă și să-l faceți disponibil?

Mulțumesc și Doamne, ajută!”

I.B.

Doamne, ajută! Documentarul dedicat Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava a fost realizat de Trinitas TV, care l-a difuzat în perioada hramului, având dreptul de proprietate asupra materialului. El va fi inscripționat pe suport digital și se va putea procura de la pangarul Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou în perioada următoare. Pace și bucurie!