Răspunsul ierarhului – 7 aprilie 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Doamne, ajută! Întru mulți ani, stăpâne… Vreau să adresez câteva întrebări Înaltpreasfințitului Calinic, și anume dacă se desfășoară în perioada următoare cursuri pentru cântăreți bisericești, în anul 2022. După ce se eliberează diploma de la Arhiepiscopie și sunt chemat de către un stareț dintr-o mănăstire apropiată, pot să fiu angajat drept cântăreț bisericesc la mănăstirea din sat? Sau doar la parohiile de mir? Mulțumesc mult. Multă sănătate! Bucurii sfinte! Doamne, ajută!”

V. F. F.

Doamne, ajută! 1. Cu diploma obținută în urma absolvirii cursurilor de cântăreți bisericești puteți fi angajat atât la mănăstire, dacă are lipsă de personal monahal, cât și la parohie. 2. Cursurile de cântăreți au fost organizate anul trecut în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Suceava. Anul acesta nu s-a stabilit încă nimic în legătură cu aceste cursuri. Pace și bucurie!

„Am aproape 24 de ani, sunt teolog și îmi doresc slujirea Sfântului Altar. Dar cum pot găsi dragostea adevărată? Am avut numai eșecuri și dezamăgiri, pun mult suflet, dar la final sunt părăsit. Cum pot găsi fata pe care Dumnezeu mi-a pregătit-o? Ce ar trebui să fac? Doamne ajută! Ce rugăciuni sau canon aș puea face pentru a mă putea cunoaște, a putea fi binecuvântat de Dumnezeu să-mi cunosc omul potrivit, cel ales de EL? Iertați și binecuvântați, arhieria voastră!”

V. T.

Doamne, ajută! Sunt convins că dacă veți ține legătura cu părintele duhovnic, care la rândul sfinției sale se va sfătui cu alți părinți duhovnici în ceea ce vă privește, veți putea găsi o fată pe măsura dorinței dumneavoastră, dar și a statutului de preoteasă. Mult succes!