Răspunsul ierarhului – 5 ianuarie 2023 II

raspunsul_ierarhului_cu_email_7
„Ce să fac? Sufăr de singurătate continuu.”
A.M.C.

Doamne, ajută!

Sunt atât de multe metode prin care puteți scăpa de singurătate! Desigur, ca să primiți cel mai potrivit remediu în acest sens, ar trebui să vă adresați părintelui duhovnic, astfel încât el să vă recomande, ca cel care vă cunoaște, ceea ce vi se potrivește.

Eu, de exemplu, aș petrece timpul liber într-o bibliotecă, cu mii de scriitori în jurul meu; duminica și sărbătorile aș merge la biserică; după programul de la serviciu aș merge la sală cu cei mai apropiați prieteni ai mei. Dacă aș locui la țară, m-aș ocupa cu grădinăritul; serile aș citi din Sfânta Scriptură și Sfinții Părinți, iar în vacanțe aș pleca în fel de fel de expediții.

Pace și bucurie!

„Bună ziua!

Iertare pentru îndrăzneala de a scrie și a cere lămuriri într-o situație, nu tocmai complicată!

Se poate face slujba de cununie religioasă, cu nași, lumânări și cununii pe cap, fără a deține un certificat de căsătorie? Mulțumesc anticipat de răspuns.

Doamne, ajută!”

C.S.

Doamne, ajută!

Slujba de cununie se poate face doar pe baza certificatului de căsătorie; altfel nu se poate.

An binecuvântat!

„Părinte Arhiepiscop Calinic,

La mulți ani!

Vă apreciem mult și vă iubim!

Știm că faceți multe fapte bune pentru Bucovina și iubiți poporul, de aceea vă rugăm să ne sprijiniți în mod direct dumneavoastră.

În luna decembrie anul 2022, la Școala Generală …….. din ……, cu acordul conducerii școlii, în timpul orelor, …… (probabil au fost …..) au intrat în clasele VII-VIII în timpul orelor de chimie, română, matematică și le-au împărțit pliante și pixuri despre religia lor copiilor, vorbindu-le și despre educația sexuală.

Vă facem precizarea că noi, părinții, nu ne-am dat acordul nici verbal, și nici scris pentru ca persoane de altă religie să ducă copiii în eroare.

Vă rugăm să luați măsuri, având în vedere puțina credință care a mai rămas în școală, luând în considerare supărarea copiilor care au rămas indignați după această întâlnire.

Le-au comunicat că vor mai veni în luna ianuarie la școală.

Vom sesiza și Ministerul Educației, însă nu vom permite ca să fie credința părinților noștri pusă în primejdie de diferite religii.

Vă mulțumim anticipat pentru implicarea dumneavoastră.

Numai bine!

V.O.

Doamne, ajută!

Sesizarea dumneavoastră a fost trimisă spre analiză Sectorului Educațional-Teologic și inspectorului școlar pentru disciplina religie.

Vă mulțumim! An cu mult bine!