Răspunsul ierarhului – 31 ianuarie 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Sărut mâna, IPS Voastră!

Aș vrea să vă întreb de ce nu se publică în fiecare duminică sau sărbătoare programul de slujire al ierarhilor noștri. Iertați și Doamne ajută!”

A.B.

Răspuns

Doamne, ajută! 1. Atunci când ierarhii slujesc, agenda acestora se publică pe site-ul arhiepiscopiasucevei.ro și poate fi consultată accesând următorul link https://www.arhiepiscopiasucevei.ro/evenimente/categorie/agenda-ierarhilor/. 2. În cazul în care ierarhii fac vizite canonice în eparhie, agenda acestora se publică în seara acelei zile sau în zilele următoare. 3. În cazul în care ierarhii sunt bolnavi, oameni fiind, aceștia își duc suferința în tăcere.

„Sărut mâna, Înaltpreasfinția Voastră!

În luna martie urmează să nasc o fetiță, pe nume …….

Aș dori să știu care este cu adevărat rânduiala Bisericii Ortodoxe în ceea ce privește molitfa mamei, la câte zile se face mai exact și care este locul unde se citește (acasă sau la biserică).

La câte zile se poate boteza copilul și dacă mama poate participa la botez, chiar dacă nu au trecut 40 de zile?

Dorința mea ca mamă este să îmi pot boteza copilul imediat după naștere (nu știe nimeni câte zile are omul), iar ca orice mamă, îți dorești să fii alături de copil în acest moment „unic” din viața lui.

Mulțumesc!”

A.G.

Răspuns

Doamne, ajută! Stimată doamnă, vă rog să-l contactați pe părintele paroh al parohiei din care faceți parte ca să vă spună pașii pe care trebuie să-i urmați până în a 40-a zi inclusiv. Naștere binecuvântată!

„Sărut mâna, Înaltpreasfințite Părinte Arhiepiscop Calinic!

În societatea actuală, din ce în ce mai mulți oameni cad în capcana plăcerii gustului și nu își aleg hrana din punctul de vedere al valorii nutriționale, ci caută doar să îi satisfacă. Astfel, tot mai mulți au patima lăcomiei pântecelui și devin supraponderali sau obezi.

Vă rog frumos, să ne dați un sfat, cum putem, într-o abordare duhovnicească, să scăpăm de această patimă, să mâncăm mai puțin și mai sănătos și să scădem în greutate. 

Mulțumim mult!”

A.M.P.

Răspuns

Doamne, ajută! Cum puteți scăpa de patima lăcomiei? Simplu! Convertiți lăcomia în cumpătare. Mult succes!