Răspunsul ierarhului – 29 noiembrie 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Sărut mâna, părinte. Binecuvântați!

Îndrăznesc cu o cerință de îndrumare. Aș dori să găsesc un duhovnic. Nu am duhovnic deoarece am locuit în mai multe locuri în ultimii ani, iar părinții mei nu aveau un duhovnic anume. Sunt din Suceava, din oraș.

Înainte mergeam cu familia la spovedit la diferite biserici din când în când, în principal unde dura cât mai puțin. Eu am vrut să schimb asta și am mers în altă parte.

În ultimii 2 ani am fost la o biserică din oraș care era aproape de unde locuiam atunci, dar au fost spovedanii scurte, fiind și aglomerat în post când mergeam eu, și nu consider că am găsit un duhovnic.

De obicei merg la slujbă la mănăstire la Sfântul Ioan, și mai ales de când ați venit dumneavoastră vin cu mare tragere de inimă. De aceea, aș vrea să știu părerea dumneavoastră, dacă este indicat să vin la spovedanie la mănăstire, deși nu m-am mai spovedit aici niciodată și am 30 de ani, și dacă aș putea să găsesc un duhovnic aici.

Dacă da, cum ar trebui să procedez? Menționez că am mai multe pe suflet pe care aș dori să le confesez și pentru care aș avea nevoie de îndrumare.

Dacă nu, ați putea să mă îndrumați puțin?

Vă mulțumesc.”

D.M.

Doamne, ajută!

Indicat ar fi să vă spovediți la preotul parohiei din care faceți parte; dar dacă doriți „mai mult”, un duhovnic „mai aspru” cu dumneavoastră, căutați-l la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” pe părintele Marcu. Sfinția sa a fost duhovnicul Mănăstirii Sucevița.

Post binecuvântat!