Răspunsul ierarhului – 25 iunie 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Sărut mâna, Înaltpreasfințite Părinte Calinic!

Numele meu este …, am vârsta de 16 ani și îmi doresc să mă transfer la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” – Mănăstirea Neamț. Aș avea nevoie pentru aceasta de Binecuvântarea dumneavoastră, ați fi de acord să mi-o acordați? Țin să vă precizez faptul că trec în clasa a X-a din septembrie, acum sunt în clasa a IX-a la un liceu din …. . Mi-ați putea răspunde în privat?  Sunt conștient că este și în Suceava seminar, însă aici la Neamț mai am și un fost coleg, admis anul trecut, tot de la dumneavoastră a obținut binecuvântarea. Vă mulțumesc din suflet, o zi binecuvântată vă doresc!”

R. L.

Doamne, ajută! Aveți binecuvântare să mergeți să studiați unde doriți, însă solicitarea dumneavoastră arată că nici nu intenționați, după terminarea studiilor, să solicitați parohie în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Pace și bucurie!

„Doamne, ajută!

Vă scriu pentru a vă cere ajutorul. Soțul meu a terminat secția de Teologie Socială, cu master Familia Creștină Contemporană. Eu sunt din Comuna Marginea și ne dorim să ne mutăm acasă, dar soțul nu găsește un serviciu în zona Marginea-Rădăuți. Eu am găsit mai multe locații unde m-aș putea angaja. De aceea, vă rugăm, dacă ne puteți ajuta în acest sens.

Menționez faptul că momentan amândoi lucrăm la …. și că avem doi copii mici.

Vă mulțumim!

Cu respect și deosebită considerație,

Fam. A. H.”

Doamne, ajută! Adresați-vă părintelui consilier al Sectorului de Asistență Socială și Medicală al Arhiepiscopiei, care este și director la Așezământul pentru Copii „Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuți. Pace și bucurie!