Răspunsul ierarhului – 25 august 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7
„Sărut dreapta, Înaltpreasfinția voastră. În eparhia dumneavoastră se poate hirotonii (sic!) cu 10 clase?”
M. G.

Doamne, ajută!

Da, dacă acel candidat e părintele Cleopa Ilie sau Paisie Olaru.

Pace și bucurie!

„Doamne, ajută!

Într-un dialog cu tinerii participanți la o tabără organizată de doamna inspector pentru disciplina religie, … a mărturisit că predă la …. A susținut examenul de titularizare și definitivatul, precum orice alt profesor din mediul preuniversitar? Dacă da, ce note a obținut? După cum știm, notele de la aceste examene nu se anonimizează, precum la EN și bacalaureat, deci, sunt publice.

Dacă nu a susținut titularizarea, care este motivul pentru care nu a participat la examen? Dacă se află în această ipoteză (ipostază?, n.n.), statutul său … i-a conferit un statut favorizant ?

Vă mulțumim anticipat pentru lămuriri!”

A. D.

Doamne, ajută!

Cea mai îndreptățită persoană să răspundă interogării dumneavoastră este chiar persoana în cauză. Vă rugăm să îi adresați întrebările care vă frământă, personal sau prin email.

Pace și liniște sufletească!

„Să trăiți,

Cu respect.

Se mai publică oficial și transparent listele cu parohiile noi vacante ? Cele pentru transfer, cât și cele pentru tinerii absolvenți? Cât despre examenele de capacitate preoțească, la fel, vă rog să mă îndrumați unde să caut noi informații.

Nu am mai observat nimic nou legat de acest subiect, de ceva vreme. Poate nu am știut unde să caut on-line și mă puteți îndruma dumneavoastră, dacă aveți puțin timp liber.

Vă mulțumesc foarte mult pentru ajutor!”

Doamne, ajută!

Consilierul pe probleme de învățământ vă poate oferi toate aceste informații. Din păcate, în acest moment nu există parohii vacante. Totuși, după susținerea examenului de capacitate, puteți fi hirotonit și, pe măsură ce apar parohii și contribuții clericale, numit într-o parohie. Nu este nimic de tăinuit!

Pace și bucurie!