Răspunsul ierarhului – 25 august 2021

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Doamne-ajută. Sunt o tânără ce a fost ortodoxă (doar cu numele), lumeasca dar cu dragoste de Dumnezeu si aproapele ,dar după întoarcere spre Dumnezeu a rătăcit prin multe credințe, si am nevoie de ajutor, am înțeles in final cu ajutorul Domnului ca am nevoie de sfinte taine pentru sfințire, dar acum când sa reintru in ortodoxie au apărut alte probleme: nu mai știu CARE e biserica lui Hristos din cele ce au sfinte taine.

M-am lovit de: faptul ca am citit si auzit ca si catolicii au făcut minuni si scos demoni, de ecumenismul in ortodoxie cu religii necreștine, de nepomenitori care spun ca nu trebuie sa asculți de episcopi eretici, de stiliști care spun ca doar la ei se întâmplă evenimentele Iordanului si Taborului,

– de TEAMA ca daca bisericile pe NOU au lepădat credința si asculta de STAT acum, nu mai asculta de Dumnezeu (mastile albastre, au conform multor dovezi, NANOBOTI, iar o profetie spune ca nanotehnologia este JUMATATE din PECETEA FIAREI, camerele web in manastiri si biserici sunt poruncite de ONU prin supermemorandumul din 2014 – ONU e putere politica antihristica ce a poruncit si homosexualitatea si scanarea electronica înainte de pandemie, si este scris: „Cine se uneste cu o femeie DESFRANATA , este UNA cu ea” etc )

De ce am iesit din ortodoxie initial: Dupa o boala grea si necazuri, m-am pocait si impartasit cu spovedanie generala, apoi am avut niste experiente duhovnicesti neobisnuite, la care am cerut cateheza pt scriptura. Duhovnicul a spus ca nu are pregatirea necesara, dupa care am cercetat scriptura singura si facut mii de greseli printre care mers si in alte adunari si facut alt botez .

Am cautat pe Christos si adevarul, 4 ani dupa care am obosit si am cerut Domnului LUMINA ce sa fac sa am pe Hristos. Am primit un fel de raspuns ca acolo unde este ungerea, trupul si sangele Domnului acolo este Hristos.

Cand m-am intors spre ortodoxie am avut urmatoarele probleme:

  1. nu am incredintarea ca este bine sa merg la un EPISCOP pt ungere , pentru ca am vazut PERSONAL:

– manastire ortodoxa cu pancarda ECUMENICA (unitate cu religia musulmana si iudaica – care ambele NU cred ca Hristos e Fiul lui Dumnezeu) si asezamant inter-religios, videouri foarte multe cu marturii/fapte ecumeniste a unor ierarhi ortodocsi printre care si Mitropolit, Episcopi, preoti.

In Pidalion scrie ca daca un EPISCOP predica erezia cu capul descoperit sa NU asculti de el, plus sa NU te unesti cu ereticii.

 

Atasez dovezi :

DOVEZILE (11 linkuri) practicarii ecumenismului inter-religios in unele biserici ortodoxe

  1. Manastire ce are pancarda ecumenica  si in curtea ei moschee si templu evreesc

https:/ /youtu.be/57GXqn8O2pY

2 la biserica BAPTISTA ortodocsi catolici invitati, propun impartasirea in comun cu aceleasi sf taine de la min8:33  https:/ /youtu.be/UsYOJskBZLo

  1. Pr.catolic la slujba ordodoxa in biserica predica despre ecumenism de la minutul 33:15 https:/ /youtu.be/gt8_CaGb9fs
  2. Patriarh Ortodox rus la moschee numeste pe Dumnezeu Alah si un al doilea repr  ortodox vb de sfintirea moscheiei si ridicarea impreuna cu musulmanii a unei moschei  ort-https:/ /youtu.be/fsC_pKZZtnI
  3. https:/ /youtu.be/vzSuXSAPUSc

– Seara de rugaciune ecumenica Resita 2019 de la min 18 rugaciune catolic ortodox si altii https:/ /youtu.be/Bf6klK2qjts

– Pr. Ortodox la biserica PENTICOSTALA ce predica iubirea si ecumenismul impreuna cu : LUTERANI, MESIANICI, CATOLICI  in 2018 https:/ /youtu.be/FQzpU-xz-eE

– IPS Ioachim Roman Capitala ecumenismului..

El pune cu gura lui la o intalnire ecumenica cu catolici ca Roman va fi capitala ecumenismului

https:/ /youtu.be/mEkmK_CDTK0

– Slujba din 2008 pr ortodox predica despre ecumenism si ca moscheele si sinagogile au usile deschise si indeamna la rugaciune pt ecumenism https:/ /youtu.be/OhW6w1oQNMI

– la stiri slujba ecumenica si rugaciune pt ecumenism -ortodocsi catolici evanghelici luterani

https:/ /youtu.be/WctLrRvHR3I

– O slujba  ecumenica Capela Sf Iosif  https:/ /youtu.be/IEeWpyrY7Ts

 

  1. am găsit versete in sf scriptura despre ZIUA instituirii cinei Domnului in ziua azimelor, si nu înțeleg de ce se folosește drojdia in ortodoxie, si care biserica ia cina corect
  2. Ortodoxia pe stil vechi si anume stiliștii spun ca doar la ei vine de fapt lumina de la Ierusalim si ca multe sărbători se împlinesc in datele lor dupa calendarul vechi. De ce au fost prigoniti in trecut de Biserica ortoxoxa chiar, daca Hristos invata pacea si datele lor confirma inca norul Taborului, intoarcerea Iordanullui etc?
  3. Confesiunea catolica are marturii de minuni si eliberari de demoni, de oameni neputreziti, iar mi se spune in ortodoxie si din alte credinte ca sunt in erezie, desi iau azima conform in scriptura, dar ca au prigonit pe altii fin alte credinte -si nu asta a invatat Christos.

De unde știu cine are adevărata credință, adevăratul mir pt botez si adevărata cina a Domnului? 

Mai ales ca in ortodoxie mi s-a spus ca diferă mirul ortodox de cel catolic, iar catolicii spun ca este ACELASI? CINE si de ce a schimbat sf Taine? De unde aflu care este adevărata credință? Mulțumesc

De ce exista manastire ortodoxa ECUMENISTA /unita cu #religii ce #NU recunosc pe #Hristos ca Fiul lui Dumnezeu? Nu este aceasta unire  opusa doctrinei #crestine  care spune ca: toti cei ce #credeau in #Hristos ca este Fiul lui Dumnezeu, erau #adunati la biserica primara?

(#iudaismul- a #respins si inca resping pe #Hristos si asteapta alt Messia, #musulmanii- spun ca Hristos e doar #profet, nu Fiul)Nu este aceasta o unitate eretica cu NECREDINCIOSII? In sf Scriptura este scris: sa aveti ACELASI GAND ,ACEEASI credinta, iertati daca gresesc, exista o explicatie #doctrinara ce poate explica aceste uniri ecumeniste?

  1. Aceasta  manastire de mai jos este condusa de BOR sau independenta?Am vazut mai multe videouri cu slujbe ecumeniste, ortodocsi impreuna cu alte credinte..mai ales musulmane,daca acest lucru este gresit, si oamenii sunt in COMUNIUNE cu cei ce predica ecumenismul, dupa multi fiind doctrina eretica, nu cade duhul ereziei si peste cei ce se unesc cu ei?

Doamne-ajuta sa primesc un raspuns si lumina. Multumesc.

Atasez video- Manastirea ce are pancarda ecumenica  si in curtea ei moschee si templu evreesc . Din cate stiu este scris: ce legatura este intre credincios si necredincios?

https:/ /youtu.be/57GXqn8O2pY

Din experienta bolii cu care inca ma lupt, am aflat ca drojdia ajuta la INMULTIREA parazitilor si la descopunere/putrefactie.

Este scris ca ” Sfantul Meu nu va vedea putrezirea”

Care este motivul pentru care biserica ortodoxa foloseste DROJDIA? Exista CANOANE care au hotarat aceste lucruri?

Pe o pagina oficiala ortodoxa am gasit scris:

„Dupa invatatura ortodoxa practica de a folosi azima in loc de paine dospita este o inovatie FARA temei ●SCRIPTURISTIC*● si nici traditional.  „

Mi-am amintit apoi ca sunt mai multe versete  biblice in care scrie ca era ziua azimelor, si ATUNCI a poruncit Domnul sa i se pregateasca CINA.Nu este asta dovada SCRIPTURISTICA? (Vers d mai jos):

Luca 22:7 .Şi a sosit ziua Azimelor, în care trebuia să se jertfească Paştile.8.Şi a trimis pe Petru şi pe Ioan, zicând: Mergeţi şi ne pregătiţi Paştile, ca să mâncăm.-biblia ortodoxa,iata si in Matei 26:17

În cea dintâi zi a AZIMELOR, au venit ucenicii la Iisus şi L-au întrebat: Unde voieşti să-Ţi pregătim să mănânci Paştile?

Marcu 14:12 În ziua dintâi a Praznicului AZIMILOR când jertfeau PASTELE ucenicii lui Isus I-au zis:„Unde voieşti să ne ducem să-Ţi pregătim ca să mănânci Paştele?”.), 

Luca 22:1Praznicul Azimilor, numit Paştele, se apropia; Hristos Pastele nostru- de Paste se mancau azimi si miel  Poate gresesc, poate nu stiu ce stiti si dvs sau totul, dar in sarb azimilor  evreii scoteau aluatul din case din cate stiu.

Iar ca dovada traditionala mi-am amintit ca Sf Ioan Scararul a spus ca: „De nu veti manca AZIMI cu amaruri, nu veti scapa de faraonul lumii acesteia”, apoi cea mai veche afirmatie a azimei am gasit la sf Ap Pavel care spune:

8 Să* PRAZNUIM dar praznicul nu** cu un aluat vechi, nici cu† un aluat de răutate şi viclenie, ci cu AZIMILE curăţiei şi adevărului.

Nu este aceasta  o paralela a praznuirii cu azima curatie aratand ca azima se consuma si reprezinta curatia? Nu ar fi comparat sf ap Pavel painea cu drojdie cu alta expresie in caz ca se folosea drojdie?

Ce alte dovezi bisericesti/istorice exista pentru drojdie, daca euharistia este cu drojdie? Eu doresc sa merg in biserica unde este cu adevarat TRUPUL si SANGELE Domnului. Multumesc, si astept raspunsul dvs.”

b.b.

Doamne, ajută! Nenumăratelor dumneavoastră întrebări vă poate răspunde cartea Învăţătura de credinţă ortodoxă. Nu ezitaţi să o parcurgeţi. Mult succes!