Răspunsul ierarhului – 24 martie 2021

113. A.C.

„Doamne, ajută! Iertare. Am o întrebare. Având în vedere că înmormântarea IPS Pimen a avut loc în perioada de pandemie, aș vrea să știu dacă a fost îmbrăcat în hainele arhierești… A fost pus în sac?”

Doamne, ajută! Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, de vrednică pomenire, a fost îmbrăcat ca pentru Sfânta Liturghie, potrivit celor spuse de părintele care l-a scos din spital.

 

114.

A apărut pe „Ştiri din Bucovina” un articol în care se spune că „IPS Teodosie a fost duminică la slujba religioasă de la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou din Suceava şi că Înalta față bisericească a participat la rânduiala de sfințire a icoanelor bisericii” (vezi aici: https://www.stiridinbucovina.ro/2021/03/23/foto-ips-teodosie-de-duminica-ortodoxiei-la-suceava-zeci-de-preoti-in-frunte-cu-ips-calinic-la-slujba-religioasa-ips-teodosie-sustine-ca-a-cerut-autoritatilor-ca-noaptea-sa-se-poata-veni-la-bise/). Fals!

Duminică, la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou a slujit doar chiriarhul locului împreună cu părinţii catedralei, adevăr care poate fi confirmat de credincioşii care au fost prezenţi, iar icoanele scoase în procesiune nu s-au sfinţit duminică pentru că, deja, erau sfinţite.