Răspunsul ierarhului – 11 iunie 2022

raspunsul_ierarhului_cu_email_7

„Hristos S-a Înălțat!

O întrebare scurtă : Nu s-ar putea emite o recomandare ca de ziua marelui hram al Sucevei, pe 24 iunie, toate bisericile din municipiul Suceava, reprezentate prin preoți, împreună cu enoriașii, să participe la Mănăstirea „Sfântul Ioan” la slujbă?

Vă mulțumesc pentru amabilitate.”

M.T.

Adevărat S-a înălțat! Nu este recomandat acest lucru, întrucât în fiecare parohie, fiind și pomenirea liturgică a Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, se fac Tedeumul de mulțumire pentru cei vii și slujbe de pomenire pentru cei adormiți. Mai mult, fiind în postul Sfinților Apostoli Petru si Pavel, mulți credincioși și credincioase doresc să se spovedească și să se împărtășească. Nu în ultimul rând, trebuie să ne gândim și la cei care, din binecuvântate motive, nu pot să se deplaseze prea departe pentru a participa la slujbă ori o ascultă din preajma bisericii. Preoții împreună cu credincioșii lor sunt așteptați însă în număr cât mai mare la procesiunea cu moaștele Sfântului nostru ocrotitor, care va avea loc în după-amiaza zilei de 22 iunie. Doamne, ajută!

„Hristos s-a înălțat! Înaltpreasfințite Părinte, ce ierarhi vor sluji anul acesta la hramul Catedralei Arhiepiscopale din Suceava în ziua de 24 iunie?”

S.S.

Adevărat S-a înălțat! La procesiunea din ziua de 22 iunie va participa Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, care va sluji și Sfânta Liturghie a doua zi. În ziua hramului vor sluji Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, însoțit de membrii Sinodului Mitropolitan, la care se va adăuga și Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Doamne, ajută!