Raport cu privire la desfășurarea întâlnirii Cercului pastoral-misionar Dorna Candreni – Ciocănești

img_0001

În data de 26.10.2020, începând cu ora 17, la biserica parohiei Floreni, a avut loc prima întâlnire a preoților ce compun Cercul pastoral-misionar din zona Dorna Candreni – Ciocănești.

Din acest Cerc fac parte 12 preoți, din cele 11 parohii învecinate: Pr. Roșu Alexandru de la parohia Cârlibaba; Pr. Rusu Ilie de la parohia Ciocănești; Pr. Tehanciuc Mihai de la parohia Botoș; Pr. Doroftiesei Gabriel de la parohia Dorna Candreni; Pr. Doroftiesei Sorin de la parohia Floreni; Pr. Lostun Dorin de la parohia Poiana Negri I; Pr. Busuioc Antonel de la parohia Poiana Negri II; Pr. Danilă Claudiu de la parohia Coșna; Pr. Cormoș Sorin Ilie de la parohia Poiana Stampei I; Pr. Jbanca Constantin de la parohia Poiana Stampei II; Pr. Argatu Mihai și Pr. Argatu Mihail de la parohia Iacobeni.       

Coordonatorul acestui cerc este Pr. Dr Rusu Ilie de la parohia Ciocănești.

Meditația cercului a fost alcătuită și susținută de către Pr. Doroftiesei Sorin de la parohia Floreni, abordând o temă de mare actualitate și necesitate în prezent, purtând titlul „Biserica, Școala și copiii astăzi” iar în discuțiile pe marginea subiectului au luat cuvântul preoții prezenți, expunând situații din experiența pastorală și pedagogică personală.

S-a discutat despre importanța conlucrării dintre Biserică și Școală la formarea noilor generații, despre implicarea Bisericii în educație de-a lungul timpului precum și la pericolul real din prezent generat de secularizare, dar și de crizele provocate de migrație, crize cu care se confruntă comunitățile româneti iar printre cei care suferă în urma acestei situații sunt tocmai copiii.