Proiectul Sfântul Ioan cel Nou, bucuria copiilor a ajuns la cea de-a II-a ediție

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață, în parteneriat cu Asociația Preoteselor Sucevene „Sfânta Elisabeta”, organizează duminică, 2 iunie 2024, începând cu orele 16:00, la Teatrul Municipal Matei Vișniec din Suceava, evenimentul Sfântul Ioan cel Nou, bucuria copiilor – ediția a II-a.

Ne dorim să sărbătorim Ziua Internațională a Copilului printr-o serie de activități cultural-catehetice și artistice, fiind prilej de bucurie și comuniune pentru copii, promovând în rândul tinerelor generații valorile creștine, astfel contribuind la conștientizarea ajutorului pe care Sfântul Ioan cel Nou, dimpreună cu toți sfinții, ni-l oferă mereu.

Evenimentul cuprinde următoarele momente:

  1. Copilăria într-un cântec – scurt moment artistic susținut de câteva dintre corurile parohiale, ale Centrelor Ecclesia, precum și de câțiva soliști, interpretând cântări dedicate Zilei Copilului.
  2. Sfinții, prietenii copiilor – vernisaj de icoane, expoziție coordonată de Asociația Preoteselor Sucevene Sfânta Elisabeta. La finalul evenimentului, icoanele realizate de copii vor putea fi achiziționate, iar suma astfel adunată va fi oferită în dar familiei lui Filip George Alexandru din Parohia Bosanci I, un băiețel a cărui copilărie a căpătat un alt curs în ziua de 5 octombrie a anului 2023 din cauza unui accident de mașină.

Vă așteptăm, așadar, să ne bucurăm împreună, dar să fim și la rândul nostru parte din bucuria lui Alexandru de a se întoarce la școală și de a parcurge mai ușor drumul anevoios spre vindecare!

Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață