Proiectul „Să citim Biblia împreună!” a debutat, de Ziua Națională a Lecturii, la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava

„Să citim Biblia împreună!” Așa se numește proiectul minunat care a debutat pe 15 Februarie – Ziua Națională a Lecturii – la Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava, în cadrul căruia tinerii au citit pasaje din Scriptură și s-au familiarizat cu textul biblic.

Au fost ore de Religie speciale, la care tinerii au prins și mai multă dragoste de Sfânta Scriptură. Unii au citit până acum integral Biblia, alții o citesc acum, alții au promis că o vor începe de acum.

Bucuria a fost mare pentru tineri că au primit în dar din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Noul Testament cu Psalmii. Pentru fiecare tânăr licean din Eparhia noastră, prin Protopopiate și Parohii, este pregătit Noul Testament, adăugându-se astfel la manualele școlare de la discipline și celelalte cărți dragi pentru lectură.

Să citești un capitol din Scriptură nu-ți ia mai mult de 2-3 minute. Noul Testament poate fi terminat până la începutul Vacanței de Vară, dacă se începe acum lectura textului biblic.

Așadar, sfatul meu pentru tineri e să pună Noul Testament pe noptieră și să citească un capitol înainte de culcare. Cu bunăvoință și dragoste se poate!

Am mare încredere în tineri că vor da de acum încolo o și mai mare importanță lecturii!

pr. Justinian-Remus A. Cojocar