Prima Liturghie în Paraclisul Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Suceava

dsc09794

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a săvărșit astăzi, 31 martie 2021, Liturghia Darurilor înainte sfințite la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi format din profesori și ostenitori ai instituţiei de învăţământ. A fost prima Liturghie oficiată în paraclisul seminarului, în ziua precedentă fiind săvârșită slujba aghesmei mici și rugăciunea de seară de către părintele Constantin Dan Magdalena, profesor și spiritual al seminarului. Din sobor a făcut parte și părintele arhidiacon Bogdan Mihai Hrișcă, directorul seminarului și consilier eparhial.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul psaltic al clasei a XII-a din cadrul seminarului, dirijat de părintele arhidiacon Paul Iușcă, profesor de muzică bisericească.

Lucrările la noul sediu al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava au început în anul 2017 cu binecuvântarea vrednicului de pomenire, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen.

„Seminarul Teologic Liceal Ortodox «Mitropolitul Dosoftei» Suceava este o școală vocațională deschisă spre nevoile și preocupările generațiilor actuale de elevi, o comunitate care crește cu fiecare elev în parte, o instituție care are în vedere formarea unor tineri pregătiți pentru societatea de mâine, prin promovarea și trăirea în cadrul școlii a valorilor incontestabile ale Ortodoxiei, ca răspunsuri suficiente și mereu actuale pentru provocările și întrebările societății contemporane și ca sursă inepuizabilă de cunoștințe formatoare de abilități și atitudini necesare pentru a reuși în viață și pentru a deveni adevărați membri ai Bisericii.”

https://seminarulortodoxsuceava.ro