Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților – Campania națională de donare de sânge „Uniți pentru viață”

foto_campanie_donare_sange

În luna dedicată vieții, sub egida Marșului pentru Viață 2021, Asociația Studenților Creştin-Ortodocși Români în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, alături de organizațiile partenere din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, au organizat în perioada 22-27 martie 2021 o campanie de donare de sânge într-un context medical dificil.

Acțiunea, desfășurată la nivel național în toate filialele ASCOR, a fost un îndemn la conștientizarea faptului că 1 din 10 pacienți din spitalele din România are nevoie acută de sânge.

În cadrul acestei campanii, 37 de voluntari au donat sânge la Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Suceava, contribuind astfel la salvarea vieților semenilor aflați la nevoie. Sângele unui singur donator poate salva până la trei vieți.

Reprezentanții Asociației Studenților Creştin-Ortodocși Români informează: „La nivel local, am avut ca parteneri activi aproape toate asociațiile studențești din Univesitatea «Ștefan Cel Mare», iar pe această cale dorim să  mulțumim pentru implicare și sprijinul acordat în aceasta campanie Asociației Studenților din Universitatea Suceava (ASUS), Asociației studențeşti FIRESC, Grupului de Inițiativă al Românilor din Basarabia (GIRB), Asociației Europene a Studenților în Drept (ELSA), Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales (AIESEC – Suceava), Asociației Tinerilor Ortodocși Suceava (ATOS).”

Toți cei care doresc să fie sprijin celor aflați în diferite neputințe trupești sunt așteptați să contribuie la creşterea rezervelor de sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava, situat pe Bulevardul 1 Mai, nr. 11, programul de recoltare fiind de luni până vineri, în intervalul 8:00-13:30.