Liturghie de noapte în cinstea Sfintei Parascheva – veșmântul Cuvioasei este așezat spre închinare în Paraclisul Catedralei Arhiepiscopale din Suceava

Pomenirea Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, va fi sărbătorită în chip deosebit la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”. Credincioșii sunt așteptați la slujbele închinate acesteia încă din ziua de 13 octombrie, când, începând cu ora 21:00, va fi oficiată slujba Privegherii. La miezul nopții, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, va săvârși Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în cinstea Sfintei Preacuvioasei Maicii noastre Parascheva, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Cu acest prilej, veșmântul Sfintei Parascheva este așezat spre închinare în Paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”, lângă baldachinul care adăpostește racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Sfântul Mare Mucenic ocrotește neîncetat Țara Moldovei, alături de Sfânta Cuvioasă Parascheva, și le este aproape tuturor celor care îi cer ajutorul, oferindu-le sprijin și mângâiere.

De asemenea, în ziua prăznuirii Sfintei ocrotitoare a Moldovei, pe podiumul special amenajat din curtea așezământului monahal, Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de preoți și diaconi, sub protia PCuv Arhim. Valerian Radu, Mare Eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale.