La Dorna Arini a debutat ediția a IV-a a Taberei de vară „Temerari pe drumul cunoașterii”

Frumoasa poveste de la „poalele cerului”, așa cum este descris locul binecuvântat de la Dorna Arini, Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”, continuă și în acest an în Tabăra de vară „Temerari pe drumul cunoașterii”, ajunsă la cea de-a patra ediție.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață, coordonat de prof. Cristi Gabriel Hurjui, cu implicarea directă a arhid. Paul Vlad Lungu, director al Departamentul Activități de tineret (ATOS) și Tabere, oferă copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani din eparhie și nu numai șansa de a „a porni în călătoria cunoașterii, trăind în aceste zile experiența unui vrednic temerar, pășind într-un cadru de poveste, clădit din valori, virtuți, învățături, credință și frumos”.

Programul, care se desfășoară pe tot parcursul lunii iulie a anului 2025, și-a propus să le ofere tinerilor participanți ocazia de a cunoaște, potrivit reprezentanților sectorului de resort, „frânturi din tainele Ortodoxiei, ale iubirii, frumosului și prieteniei, înfruntându-și totodată temerile, descoperindu-și talentele și găsind răspunsuri la întrebările care-i frământă, împletind armonios învățarea cu jocul și joaca”.

Cei dintâi oaspeți care au poposit sub streașina Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini au avut deja parte de primele activități, ateliere de autocunoaștere, teambuilding, comunicare, cateheză, jocuri olimpice, ședințe de easy rafting, tiroliană și cățărări pe panou artificial.

Nu a lipsit rugăciunea, rostită dimineața și seara în bisericuța de lemn a mănăstirii, participanții, voluntarii, organizatorii și gazdele descoperind frumusețea comuniunii în Hristos.

Alături de asistența duhovnicească, precum și de cea medicală, tinerii temerari se bucură de sprijinul neîncetat și de prietenia echipei de voluntari, precum și a reprezentanților Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață. Acest proiect nu s-ar fi putut desfășura fără implicarea referenților, Bianca Gabriela Roman, coordonator al voluntarilor, și Gabriel Ilișoi.

Drumul temerarilor către cunoaștere continuă în zilele și săptămânile următoare în care, potrivit organizatorilor, tinerii participanți „nu doar că-și vor depăși limitele, testându-și capacități și deprinderi importante, precum răbdarea, ascultarea, dexteritatea, ci, mai presus de toate, vor învăța să asculte, să fie sprijin și să-și ajute aproapele”.

Irina Ursachi

Foto credit: Andrei Sebastian Lazăr