Întâlnire de mare folos a tinerilor ATOS cu reprezentanții structurilor M.A.I. Suceava

Duminică, 26 Septembrie 2021, tineri din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) au avut o întâlnire de mare folos cu reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I) Suceava: Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – Smurd Suceava.

A fost o adevărată desfășurare de forțe în curtea Bisericii „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din satul Sfântu Ilie, cel mai activ și bogat în activități Centru de Activități cu Tineretul din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Am dorit neapărat să organizăm acțiunea aceasta mare pentru că statistica din județul nostru este îngrijorătoare, fiind de mulți ani încoace pe primul loc în țară la accidente rutiere și la decedați din accidente rutiere și sunt zone din județ, recunoscute în întreaga țară, unde infracționalitatea este destul de mare.

Se fac eforturi mari pentru a construi în permanență o comunitate care să aibă parte de siguranță. Campania „Alege viața!” își propune informarea și conștientizarea cetățenilor referitor la mecanismele de prevenire a victimizării acestora în diversele situații contextuale de viață, în special privind riscul rutier. Vreau să apreciez strădaniile reprezentanților structurilor Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I) Suceava: Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – Smurd Suceava.

Întâlnirea a fost un adevărat curs de educație și legislație rutieră, în cadrul căruia tinerilor li s-au prezentat reglementări legale legate de modul de aplicare a măsurilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, a siguranţei cetăţeanului, de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional şi de identificare şi contracarare a acţiunilor elementelor care atentează la viaţa, libertatea, sănătatea şi integritatea persoanelor, a proprietăţii private şi publice.

Impresionați și foarte atrași au fost tinerii de dotările pe care le au forțele de ordine și care le folosesc în activitatea lor: Radar laser TrueCam pentru înregistrarea vitezei de deplasare, aparat etilotest pentru verificarea alcoolemiei, aparat drugtest pentru identificarea șoferilor care conduc sub influența substanțelor stupefiante sau cu caracter psihotrop, aparate BodyWornCamera pentru înregistrarea intervențiilor la eveniment, cătușe, baston, spray iritant lacrimogen, arme de foc de toate felurile, stație emisie-recepție, vestă antiînjunghiere, vestă antiglonț, autospeciale de intervenție, aparatul de respirație cu aer comprimat, accesorille PSI și echipamentul complet la intervenții. De asemenea, s-a făcut și o prezentare educațională a școlilor de Poliție, Jandarmi, Pompieri și a Academiilor specifice pentru că mulți dintre tineri intenționează să aibă o carieră în acest domeniu.

Au fost două echipaje de poliție de la Serviciul Rutier, o mașină de intervenție de la Jandarmerie și două mașini de intervenție de la I.S.U Suceava.

Și, pentru ca acțiunea să fie grozavă până la capăt, tinerii au primit informații prețioase despre modul de acordare a primului ajutor medical în caz de accident și regulile de prevenire a situațiilor de urgență.

În concluzie, acțiunea a fost un mare succes din toate punctele de vedere!

Îi mulțumim Bunului Dumnezeu pentru vremea însorită și pentru că am ajuns cu toții clipele frumoase cu sănătate! Mulțumim Înaltpreasfințitului Calinic pentru binecuvântare și încredere!! Mulțumim din suflet prietenilor noștri de la Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – Smurd Suceava pentru efortul de a fi cu noi, pentru dăruirea și dragostea lor și pentru că veghează la liniștea comunității noastre! Mulțumim de asemenea pentru ospitalitate și părintelui Aristarch Cojocar, parohul Bisericii „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Sfântu Ilie!

pr. Justinian-Remus A. Cojocar