Încep înscrierile la Campionatul de fotbal feminin „Cupa Domnițelor”, ediția a II-a

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață, organizează în perioada 27 octombrie – 5 noiembrie 2023, Campionatul de fotbal feminin „Cupa Domnițelor”, Ediția a II-a, competiție ce se adresează tinerelor cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani.

Proiectul invită tinerele din parohiile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților să se implice activ prin sport și mișcare, în cadrul unui campionat de fotbal feminin organizat în parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal Suceava (A.J.F. Suceava). Inițiativa de față promovează sănătatea trupească, dar și cea spirituală, care pot fi menținute numai printr-un stil de viață activ, bazat pe mișcare, subliniind, totodată, importanța lucrului în echipă, a perseverenței și a consecvenței pe drumul spre succes. Sedentarismul, tot mai întâlnit astăzi în rutina zilnică a tinerilor, afectează enorm capacitățile acestora de a învăța, de a comunica și de a avea o viață socială adecvată.

Fiecare lot parohial va fi format din 10 jucătoare, iar în teren vor activa câte 6 titulare (5 jucătoare de câmp + un portar), iar diferența de 4 tinere va fi reprezentată de rezerve. Meciurile se vor disputa pe parcursul a două reprize de 15 minute fiecare, cu o pauză regulamentară de 5 minute. Echipele vor avea câte un antrenor care va însoți lotul pe tot parcursul competiției. De asemenea, fiecare echipă își va alege o denumire și un echipament de joc, iar arbitrii vor fi delegați din partea Comisiei Judeţene a Arbitrilor Suceava.

Toate jucătoarele vor prezenta coordonatorilor/antrenorilor de echipe, înainte de începerea campionatului, acordul scris al părinților pentru participarea la ,,Cupa Domnițelor”, Ediția a II-a, acordurile GDPR (de prelucrare a datelor cu caracter personal), adeverințele medicale și copie după buletinul/certificatul de naștere al fiecărui participant. (cele 2 acorduri cât și regulamentul vor fi atașate, în format PDF, acestui articol). Toate aceste documente vor fi colectate, îndosariate și prezentate organizatorilor de către coordonatorii de echipe înainte de începerea campionatului. Vor fi transmise următoarele informații: numele echipei, al antrenorului, al coordonatorului și un contact telefonic.

Înscrierea echipelor parohiale se va desfășura în perioada 2 – 13 octombrie 2023 la Centrul Eparhial din Suceava (str. Iancu Flondor, nr. 2, biroul 17), sau prin email, la adresa [email protected].

            Calendarul Campionatului de fotbal feminin „Cupa Domnițelor”, Ediția a II-a:

  • 2 – 13 octombrie: Înscrierea echipelor participante.
  • 16 – 27 octombrie: Stabilirea locațiilor și a orarului de joc, după tragerea la sorți. Sistemul competițional va fi stabilit în funcție de numărul echipelor înscrise.
  • 27 octombrie – 5 noiembrie: Desfășurarea meciurilor din Campionatul de fotbal feminin „Cupa Domnițelor”, Ediția a II-a și premierea echipelor câștigătoare.

 

Contact:

Arhid. Paul Vlad Lungu – 0748343657

[email protected]