Hirotesii în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Astăzi, 24 februarie 2022, zi în care este pomenită Întâia și a doua aflare a Capului Sfântului Ioan, Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a săvârșit patru hirotesii întru protosinghel și patru întru stavroforă, pentru stareți, starețe, egumeni și egumene de la mănăstirile eparhiei, în semn de recunoaștere și mai ales de încurajare pentru activitatea pe care o au de împlinit în misiunea Bisericii.

Slujba de binecuvântare a fost săvârșită în Paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” – Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. La eveniment au luat parte: pr. Dimitrie Horga, consilier eparhial în cadrul Sectorului Administrativ-Bisericesc, protos. Dosoftei Dijmărescu, exarh cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, arhim. Valerian Radu, mare eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale, arhim. Mihail Balan, exarh de zonă, precum și pr. Aurel Goraș, protoiereu al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc.

Au primit hirotesia întru protosingheli: ierom. Serapion Andronachi, de la Mănăstirea Peștele Cotârgași, ierom. Ghenadie Struhariu, de la Schitul Pârteștii de Jos, ierom. Ambrozie Ciobanu, de la Schitul „Tuturor Sfinților” Leucucești, precum și ierom. Nectarie Jacotă de la Schitul „Sfântul Nectarie” Bârnărel. După citirea rugăciunilor de binecuvântare, ierarhul le-a oferit reprezentanților obștilor monahale crucea și bedernița.

Totodată, monahiile Magdalena Onofrei, de la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Dorna Arini Gheorghițeni, Lavrentia Stupinean, de la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Cătrinari, Siluana Bîrdănaș, de la Schitul „Sfântul Nicolae” Leucucești, precum și Isidora Bulgariu, de la Schitul „Acoperământul Maicii Domnului” Valea Seacă, au fost hirotesite stavrofore, primind crucea pectorală.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic i-a felicitat pe toți cei prezenți și le-a urat slujire rodnică în Biserica lui Hristos.

Irina Ursachi