A fost desemnat noul protoiereu de Rădăuți

anunt_administrativ

Luni, 2 noiembrie 2020, la sediul Centrului eparhial, s-a întrunit comisia desemnată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic spre a susține interviul cu candidații desemnați de către preoții din Protopopiatul Rădăuți spre a ocupa funcția de protopop.

Comisia a fost alcătuită din următoarele persoane:

  1. Preasfințitul Damaschin Dorneanul – președinte
  2. Protos. Paraschiv Dabija – vicepreședinte
  3. Arhim. Melchisedec Velnic
  4. Pr. Ilișoi Viorel
  5. Pr. Dimitrie Horga

Ordinea de prezentare a fiecărui candidat în fața comisiei și de analiză a planul de activitate propus de aceștia a fost următoarea:

  1. Pr. Molea Traian – Parohia Sf. Ioan Botezătorul Sucevița
  2. Pr. Maloș Ionel Constantin – Parohia Sf. Gheorghe Vicovu de Sus (Laura)
  3. Pr. Calancea Vasile Iustin – Parohia Sf. Arh. Mihail și Gavriil Rădăuți

Candidații și-au prezentat activitatea desfășurată până în prezent și și-au expus viziunea proprie cu privire la modul de acțiune din funcția de protoiereu și planul de măsuri ce se impun pentru obținerea rezultatelor dorite.

S-a urmărit maturitatea în gândire,  coerența planului de activitate și diversitatea acțiunilor propuse, puterea de sinteză în expunere și în aprecierea situației reale existente, entuziasmul în susținerea celor dorite și capacitatea de implicare a părinților din protopopiat.

Având în vedere modul în care s-au prezentat candidații, desemnarea unui câștigător a fost o sarcină asumată de către comisie, cu regretul că nu pot fi folosiți toți trei în administrație. În urma deliberării, a fost propus Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, spre aprobare, Pr. Maloș Ionel Constantin, de la Parohia Sf. Gheorghe Vicovu de Sus (Laura).

Chiriarhul, în fața comisiei și a celor trei candidați, a desemnat pe părintele Ionel Constantin Maloș ca protoiereu al Protopopiatului Rădăuți binecuvântându-l, urându-i înțelepciune și spor în noua ascultare.