Expoziție națională de caligrame, la Centrul Muzeal și Multicultural Palatul Dornelor

Vă invităm să participați la  Expoziția națională itinerantă de caligrame Cuvânt ce (se) poartă frumos, organizată, cu binecuvântarea și contribuția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, de Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectoarele Media și comunicare, Cultural și Educațional-Teologic (Învățământ), la Centrul Muzeal și Multicultural Palatul Dornelor (Strada Republicii, Vatra Dornei), miercuri, 24 aprilie a.c., începând cu ora 15.00.

E un eveniment multidimensional, pe care îl organizăm și pentru a celebra Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor, la care sunt invitați să participe deopotrivă elevi și profesori, părinți, autorități locale, iubitori de carte din comunitățile școlare extinse.

Doar câteva repere din program:

  • Vernisarea expoziției naționale itinerante de caligrame Cuvânt ce (se) poartă frumos, ce va cuprinde peste 300 de lucrări înscrise în concursul național omonim;
  • Atelier de povești, susținut de Cătălina Gheorghian, scriitoare de cărți pentru copii;
  • Lansarea volumului de debut Pe prispa gândului, semnat de Oana-Carmen Budeanu, publicat la Editura Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților;
  • Flashmob Citește și tu!, la care sunt invitați toți participanții la eveniment;
  • Salon binar Carte cu carte, pentru copii și pentru biblioteca mamei creștine, Editura Crimca a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. 

            Regula de aur a evenimentului: Vom celebra cărțile și autorii de carte. Fiecare participant este rugat să aducă la activitate o carte preferată, pe care s-o poată recomanda pentru lectură unui alt cititor.

 Înscrierea se face prin email, pe adresa coordonatorului de eveniment, [email protected] până duminică, 21 aprilie 2024, ora. 20.00, în limita locurilor de care dispune sala în care se va desfășura evenimentul. Profesorii coordonatori de grup vor comunica numărul elevilor participanți.                                                                       

prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pt religie, coordonator de proiect