Elevii Liceului Tehnologic Special Bivolărie au serbat Unirea Principatelor Române

Marți, cu prilejul împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), elevii Liceului Tehnologic Special Bivolărie au sărbătorit și simțit românește, bucurându-se de încărcătura cultural-spirituală a acestei zile.

Evenimentul a debutat cu oficierea slujbei de Te Deum, în cadrul căreia s-a săvârșit și Trisaghion pentru făuritorii Unirii Principatelor Române.

În continuare, elevii școlii, îmbrăcați în straie populare alese, de sărbătoare, au expus în limbaj mimico-gestual câteva poezii patriotice. În centrul atenției a fost elevul Adrian Antonia, care l-a reprezentat cu mândrie pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

Domnul Nicuță Pitic, cadru didactic în cadrul liceului, a evidențiat, în limbaj mimico-gestual, importanța evenimentelor din ianuarie 1859 și cât de prețioase sunt unitatea și libertatea în contextul actual.

La final, toți cei prezenți, elevi și cadre didactice, „au dat mână cu mână” și au rememorat Hora Unirii, pe fundal răsunând versurile poetului Vasile Alecsandri, publicate pentru prima dată în anul 1856, în revista „Steaua Dunării” a lui Mihail Kogălniceanu.

Aducem mulțumiri tuturor cadrelor didactice, părinților și elevilor implicați în realizarea și organizarea acestui eveniment. Din inimă, îi felicităm și le adresăm tradiționala urare: La mulți ani!

Pr. Cristian Irina