Ediția a  V-a  a campionatului de fotbal pentru copii, în Protopopiatul Fălticeni

Marți 31 mai, 2022, Sala Sporturilor din Brăiești a găzduit ediția a cincea a campionatului de fotbal adresat tinerilor cu vârsta între 16 – 21 ani, în parohiile din Protopopiatul Fălticeni.  Cupa competiției intitulată ,,Cupa Prieteniei”, a adunat 8 echipe din tot atâtea parohii, fiecare formație fiind compusă din șase tineri, plus două rezerve. Activitate s-a desfășurat în preajma Zilei Internaționale a Copiilor de 1 iunie, urmând tradiția celorlalți ani, în care au fost organizate diferite evenimente pentru a marca cum se cuvine acest eveniment.

Echipele au fost repartizate în două grupe și anume, în grupa A au făcut parte parohiile ,,Sfântul Ilie” din Fălticeni (pr. Dulgheriu Adrian), ,,Sfinții Mercurie și Ecaterina” din Rădășeni  (pr. Rotar Georgian), ,,Sfânta Treime” din Spătărești (pr. Tudor Andrioaia) și Siliștea – Dolhasca (pr. Agafiței Mihail), iar grupa B a avut în componență parohiile ,,Sfinții Arhangheli” din Corni (pr. Chihaia Denis), ,, Învierea Domnului” din Dolhasca (pr. Saftiuc Mihail), ,,Sfântul Ilie” din Suha (pr. Norocel Pavel) și ,,Sfinții Ioachim și Ana” din Boroaia (pr. Maxim Silviu). Toate meciurile au fost disputate după regula de a juca ,,fiecare echipă cu fiecare echipă”, în care tinerii jucătorii și-au manifestat bucuria de a participa la această competiție, dar și dorința de a ieși învingători de pe teren dezvoltând spiritul de echipă.

Proiectul dedicat zilei copiilor a avut în vedere ca pe lângă multele activități care se desfășoară în cadrul parohiilor din Protopopiatul Fălticeni, rolul de a-i apropia mai mult de Biserică, de a redescoperi valorile prieteniei și a colaborării, și mai ales de petrece timpul liber în comuniune cu ceilalți, chiar dacă această întâlnire s-a petrecut în format de competiție, ce s-a dovedit plăcută și trăită intens de toți cei prezenți.

Activitatea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și cu bunăvoința D-lui. Ing. Gheorghe Fron, primar al Comunei Cornu Luncii, prezent la primul eveniment de o asemenea anvergură în noua Sală de Sport din Brăiești ce a fost inaugurată în urmă cu două săptămâni , declarând că pentru comunitatea  care o conduce cu atâta pricepere că ,,a fost o mare cinste și onoare pentru a fi gazda a acestui campionatului de fotbal pentru tinerii din Protopopiatul Fălticeni, unde au jucat un fotbal atât de frumos, în care toată lumea s-a simțit atât de bine. Suntem încântați că am fost gazdă acestui prim eveniment desfășurat în noua sală de sport din Brăiești, și pentru initiativa Protopopiatului Fălticeni, activitate pe care o considerăm că și-a atins obiectivul propus”.

Meciurile de fotbal au fost arbitrate de către Dl. Prof. Constantin Ferariu din Dolhasca, într-o atmosferă frumoasă, în care nu s-a acordat nici un cartonaș galben sau roșu, deși au fost destul de disputate și echilibrate, iar asistența medicală a fost asigurată de către doamnele asistente Ilisie Nicoleta și Chiticariu Elena, activitate supervizată de către Dl. Turtușan Constantin, administrator al bazei de sport.

După disputarea meciurilor s-au calificat primele două echipe din fiecare grupă după obținerea unui punctaj în care doar golaverajul a făcut diferența, echipa din Fălticeni trecând mai departe după ce a dispus de echipa din Corni – Liteni cu scorul de 4-2, iar în cealaltă semnifinală, echipa din Rădășeni a învins mult titrata echipă din Dolhasca, după un meci disputat până în ultima secundă, cu 1 la 0.

Astfel, ,,Cupa Prieteniei”, trofeul pentru care s-au întrecut 64 de tineri, a fost înmânată echipei din Fălticeni, coordonată de către Pr. Adrian Dulgheriu, care a învins în finală echipa ,,Sfinții Mercurie și Ecaterina” din Rădășeni, cu scorul de 2 la 1.

Premierea a avut loc în prezența organizatorilor și a echipelor participante, unde fiecare dintre jucători au primit diplome și medalii, iar primele trei echipe au primit cupe conform clasamentului final.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu și-a exprimat la final gândul de încântare pentru desfășurarea acestei activități în care toți au ieșit învingători, ,,dorindu-se păstrarea acestei tradiții în care tânăra generație să își arate mereu interesul și dragostea pentru activitățile ce le sunt dedicate, păstrând vie legătură față de Biserică și părinții lor duhovnicești. Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, pentru binecuvântare și sprijinul acordat în toate evenimentele pe care le desfășurăm la nivelul parohiilor din Protopopiatul Fălticeni, organizatorilor care au făcut posibilă această acțiune, dar și preoților care au răspuns afirmativ de a participa la acest eveniment”.

Echipa câștigătoare în cadrul acestui turneu, va reprezenta Protopopiatul Fălticeni în competiția ce se va desfășura la nivelul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în luna august, ,,Cupa Mușatinilor”.

Pr. Constantin Georgian Rotar