„Echilibrul între viața profesională și cea personală” – Conferința ASCOR Suceava – Invitați Dr. Cătălina Eugenia și Dr. Valeriu Gavrilovici

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, în seara zilei de 4 Aprilie 2024, la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava a avut loc conferința „Echilibrul între viața profesională și cea familială – cum împărțim timpul?”, eveniment organizat de către Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români – filiala Suceava.

Această conferință, bazată pe dialogul duhovnicesc, i-a avut ca invitați speciali pe doamna Dr. Pneumolog Cătălina Eugenia Gavrilovici și pe domnul Dr. Chirurg Generalist Valeriu Gavrilovici, medici la Spitalul Clinic Județean Sfântul Ioan cel Nou din Suceava, care cu mult devotament profesional și cu o nemărginită dragoste pentru Hristos împlinesc misiunea de a fi părinții a șase copii.

De asemenea, la eveniment a fost prezent și domnul profesor Cristi-Gabriel Hurjui, Consilier Eparhial la Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață al Centrului Eparhial din Suceava, sector ce coordonează activitatea centrelor și organizațiilor de tineret din județul nostru.

Cei doi medici le-au împărtășit tinerilor prezenți din experiența lor și au prezentat și discutat despre strategiile practice pe care le-au aplicat de-a lungul anilor pentru menținerea unui echilibru sănătos între viața profesională și cea de familie. Timpul, așa cum l-a prezentat în debutul discursului său domnul Dr. Valeriu Gavrilovici, este cea mai importantă componentă a vieții, fiind nevoie de o chivernisire atentă a acestuia pentru a menține în echilibru viața familială și cea profesională.

Completând perfect cadrul creionat de către soțul domniei sale, doamna Dr. Cătălina Eugenia Gavrilovici a adus în atenția auditoriului principalele obiective către care un tânăr ar trebui să-și dedice timpul. Timpul studiului sau timpulalocat dezvoltării profesionale este acela asupra căruia tinerii ar trebui să fie dispuși să se îndrepte, pentru că vârsta adolescenței și a tinereții este una a devenirii și a creșterii. Cu toate acestea, este foarte important ca tânărul să nu omită alocarea unui timp potrivit pentru familie, pentru apropiați și prieteni, dar mai ales pentru el însuși, un timp al cugetării, un timp al rugăciunii și al introspecției.

Creșterea copiilor, așa cum a fost prezentată, nu este o misiune simplă. Aceasta necesită de cele mai multe ori sacrificii atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Însă, nașterea unui copil este de fiecare dată o binecuvântare pe care Dumnezeu o revarsă asupra familiei sale, această binecuvântare fiind mereu însoțită de harul și ajutorul divin.

Conferința pe care tinerii voluntari ai Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români – filiala Suceava au organizat-o joi seara face parte din seria conferințelor tematice dedicate Postului Mare, prin care se dorește abordarea unor probleme cu care tânărul creștin se confruntă astăzi și dobândirea unor virtuți esențiale zilelor noastre prin aprofundarea învățăturilor Evanghelice și viețuirea morală în trupul tainic al lui Hristos, Biserica.

Biroul de Catehizare parohială al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Foto credit: Andrei Sebastian Lazăr