Drumeție spectaculoasă în Munții Rodnei pentru 115 tineri din parohiile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

115 tineri din parohiile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților s-au bucurat de o drumeție spectaculoasă în Munții Rodnei.

După ce s-au închinat și s-au rugat cântând în biserica Mănăstirii Prislop (Maramureș), tinerii au luat-o la pas către înălțimile Rodnei.

Ne-am bucurat de prezența unui ghid foarte bun: geograful Marcel Mândrescu, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, expert în geomorfologie (formarea și explicarea actuală a reliefului) și în schimbări climatice.

Tinerii au avut parte de vederi minunate, cu peisaje montane incredibile și o vreme numa-bună de urcat. Ei au luat parte la adevărate lecții de geografie, unde domnul profesor Mândrescu le-a explicat fiecare parte de relief pe unde s-a trecut, flora și fauna zonei, hidrologia alpină și efectele încălzirii globale și a poluării asupra climei, în general, și a celei montane, în special.

6 ore a durat urcușul până pe Vârful Gârgălău din Munții Rodnei, cu o altitudine de 2158 m. De acolo tinerii au avut o panoramă grozavă de unde se vedeau ținuturile Dornelor și Maramureșului și partea de sud a Ucrainei.

Experiență de neuitat a fost și vederea lacului glaciar Știol, din Rodna, aflat la baza Vârfului Gârgălău, înconjurat de un jnepeniș des și mare și de izvoare cu apă foarte rece.

Nu se putea să nu se treacă și pe la Cascada Cailor, cea mai mare cascadă din România, căderea de apă fiind de 90 de metri, în trepte.

Scopul acestei minunate ieșiri a fost menținerea unității grupului, recompensarea tinerilor pentru rezultatele deosebite obținute la învățătură și la examenele naționale și pentru activitatea intensă de voluntariat la care au participat. Punem preț mult și pe latura educativă a fiecărei activități și putem spune că scopul a fost atins cu succes și din acest punct de vedere. Pregătim tinerii pentru viață!

Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a învrednicit pe toți să trăim momentele acestea minunate! Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Calinic pentru binecuvântare și încredere! Mulțumim d-lui prof. Marcel Mândrescu de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava pentru ghidajul profesionist și dăruirea sa! Mulțumim tinerilor mulți pentru că sunt receptivi și pentru că le e drag să iasă în natură să se bucure și să admire frumusețile pe care Dumnezeu le-a creat!