Domnul Secretar de stat Péter János Makkai, din cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, apreciază și susține dezvoltarea serviciilor sociale ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

În perioada 18-19 iulie a.c., Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a primit vizita Domnului Secretar de stat Péter János Makkai, din cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

În ziua de 18 iulie a fost organizată o întâlnire la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților cu reprezentanții Sectorului Asistență Socială și Medicală (Pr. Consilier Arhim. Iustin Tănase, Pr. Director Vasile Cruț, Pr. Director Protos. Alexandru Moroșan, Pr. Referent Tiberiu Bardan, Doamna Director Liliana Leșan), Departamentului pentru Relația cu Minoritățile (Părintele Consilier Cobziuc Mihai), din partea Protopopiatelor (Pr. Protopop Adrian Dulgheriu), a Sectorului Fonduri Externe și Interne (Pr. Consilier Radu Alexandru Pavel, Pr. Referent Viorel Cozmei), a Consiliului Județean (Doamna Irina Vasilciuc – Administrator public al județului Suceava și Domnul Neculai Barbă – Vicepreședinte a Consiliului Județean), a Prefecturii (Domnul Cristian Șologon – Subprefect), a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava (Domna Nadia Crețuleac – Director executiv).

A fost prezentată problematica serviciilor sociale la nivelul județului Suceava, precum și modelele de bune practici din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Un loc aparte l-a avut problematica socială de la Centru Social de la Sasca, unde Părintele Consilier Arhim. Iustin Tănase și Doamna Director Nadia Crețuleac au identificat o modalitate de rezolvare a problemelor de la acest centru.

După amiază s-a efectuat o deplasare la Centrul Social „Sf. Leontie de la Rădăuți”, unde oaspeții au fost profund impresionați de cele văzute.

Seara, cazarea a fost efectuată la Mânăstirea Sucevița, nu înainte de a se vizita și micul Centru Social de pe lângă mânăstire unde au fost prezentate și două cazuri sociale.

A doua zi, pe data de 19 iulie, a avut loc o întâlnire la Mânăstirea Marginea, la care au participat reprezentanții Camerelor de Comerț și Industrie de la Suceava, Iași și Vaslui, Doamna Director Executiv a DGASPC Nadia Crețuleac, Părintele Consilier Arhim. Iustin Tănase, Tr. Tiberiu Bardan, Pr. Cons. Cobziuc Mihai, Pr. Consilier Radul Alexandru Pavel, Pr. Referent Viorel Cozmei, Pr. Protopop Maloș Ionel, Dl. Manager Preda Florin, reprezentanți ai firmei TZMO, Pr. Sfîrnaciuc Ilie.

Reprezentanții Camerelor de Comerț și Industrie au prezentat dificultățile cu care se confruntă mediul de afaceri în problematica socială. Domnul Preda Florin, Managerul G.A.L. Urban Rădăuți a prezentat modelul de bune practici din G.A.L. cu Fundația „Anastasie Crimca”. Iar reprezentanți firmei TZMO, modalitățile prin care sprijină activitățile sociale ale Arhiepiscopiei.

S-a convenit asupra necesității sprijinirii și rezolvării problematicii de la Sasca, inițierea unor programe de formare profesională, dezvoltarea unor programe pentru minorități cât și stabilirea unui parteneriat între Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.