Curs de Prim Ajutor pentru tineri

De mare folos a fost Cursul de Prim Ajutor organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS),  cu ajutorul voluntarilor de la Asociația „Caravana cu Medici” .

50 de tineri din Parohiile din municipiul Suceava și împrejurimi au participat la acest curs, în data de 1 August 2021, în aer liber, în curtea Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Sfântu Ilie, unul din Centrele de Tineret din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Timp de 3 ore, tinerii au primit informații prețioase și putem spune că sunt în stare să acorde primul ajutor în caz de urgență persoanelor care au nevoie. Fiecare tânăr în parte a fost instruit și a exersat practic manevrele de ajutor in caz de urgență: stop cardio-respirator, pierderea stării de conștiență, hemoragii, luxații și entorse, arsuri (în caz de electrocutare și insolație), înec și au simulat masajul cardiac. Pașii care trebuie urmați pentru așezarea unei persoane rănite în poziția laterală de siguranță au fost însușiți de tinerii participanți, care și-au exprimat bucuria prin vorbe și gesturi că acum chiar au înțeles și pot fi de nădejde, în viitor, în caz de urgență.

Această acțiune pe care am desfășurat-o pentru tineri face parte dintr-o multitudine de activități educative, scopul fiind pregătirea tinerilor pentru viață. E vital ca fiecare să știe ce să facă în caz de urgență și să acorde primul ajutor celor de lângă noi aflați în dificultate. Putem salva astfel vieți!!!

Mulțumim lui Dumnezeu că ne-a dăruit sănătate și am reușit să ducem la bun sfârșit această activitate! Mulțumim Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru binecuvântare! Mulțumim pr. Aristarch Cojocar de la Biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel” pentru ospitalitate! Mulțumim voluntarilor de la Asociația „Caravana cu medici” pentru sprijin și colaborare și nu în ultimul rând tinerilor pentru receptivitate!

pr. Justinian-Remus A. Cojocar