Conferința „Servicii sociale furnizate în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților”

În perioada 12-13 mai 2022, la invitația TZMO România, delegația Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a participat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, la Conferința Servicii integrate de îngrijire pe termen lung – Filantropie și Asistență socială, organizată de către TZMO România în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă și Facultatea de Teologie Romano – Catolică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” – Iași.

Pe parcursul celor două zile, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” – Iași au avut loc conferințe cu tematica specifică, susținute în mod academic de nume sonore din mediile medical, universitar, social și ecleziastic.

Evenimentul a fost unul de excepție, fiind moderat de Prof. Univ. Dr. Daniela Șoitu și Prof. Univ. Dr. Conțiu Tiberiu Șoitu.

Dintre personalitățile prezente care au conferențiat amintim pe Prof. Univ. Dr. Mircea Penescu, șeful Secției de Nefrologie de la Spitalul Carol Davila, Dr. Aurelia Curaj, Medic Primar în Geriatrie și Gerontologie, Pr. Prof. Dr. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, Pr. Egidiu Condac, vicar episcopal al Episcopiei Romano-Catolice din Iași. PCuv. Lect. Univ.  Polixenia Nistor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, domnul Ionel Armeanu, Președintele Federației Furnizorilor de Îngrijiri pe Termen Lung din România.

În ziua de vineri, 13 mai a.c., PC. Pr. Tiberiu Bardan, Directorul Fundației Anastasie Crimca și referent în cadrul Sectorului de Asistență Socială și Medicală, a susținut în Sala Ferdinand, a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, conferința Servicii sociale furnizate în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Prezentarea în format Powerpoint a fost urmată de un colaj de fotografii edificatoare, fiind surprinse activitățile departamentelor Sectorului de Asistență Socială și Medicală desfășurate în ultimul an în cadrul eparhiei noastre.

Membrii delegației și-au actualizat informațiile legate de serviciile sociale pe care Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților le derulează și au stabilit contacte în vederea colaborării ulterioare cu ceilalți participanți.

Pr. Tiberiu Bardan