Conferința „Constantin Brâncuși – maestru al simplității desăvârșite”

foto_conferinta_site

La împlinirea a 145 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși, Sectorul Cultural din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților organizează vineri, 19 februarie 2021, conferința intitulată „Constantin Brâncuși – maestru al simplității desăvârșite”.

Pentru a aduce un omagiu celui care este considerat cel mai mare sculptor al secolului XX, av. Daniel IONAȘCU și părintele dr. Gabriel-Dinu HEREA vor prezenta aspecte importante din viața artistului. În cadrul întâlnirii va fi evidențiată legătura dintre impactul impresionant pe care l-au avut viziunea și limbajul maestrului în sculptura și arta contemporană, respectiv profunzimea credinței ortodoxe pe care geniul a purtat-o în suflet, alături de dorul nemărginit de plaiurile românești.

Prin operele sale cunoscute în întreaga lume, Constantin Brâncuși a reușit să înfățișeze, prin sculptură, însuși zborul și infinitul.

Evenimentul va începe la ora 20:15 și va fi transmis live pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților de către Departamentul Media din cadrul Centrului Eparhial Suceava.

Cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, toți cei care doresc să afle din tainele vieții „sculptorului nepereche” sunt invitați să se alăture întâlnirii online.