Conferința „Constantin Brâncuși – maestru al simplității desăvârșite”

foto_conferinta_site

La împlinirea a 145 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși, Sectorul Cultural din cadrul Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților organizează vineri, 19 februarie 2021, conferința intitulată „Constantin Brâncuși – maestru al simplității desăvârșite”.

Pentru a aduce un omagiu celui care este considerat cel mai mare sculptor al secolului XX, av. Daniel IONAȘCU și părintele dr. Gabriel-Dinu HEREA vor prezenta aspecte importante din viața artistului. În cadrul întâlnirii va fi evidențiată legătura dintre impactul impresionant pe care l-au avut viziunea și limbajul maestrului în sculptura și arta contemporană, respectiv profunzimea credinței ortodoxe pe care geniul a purtat-o în suflet, alături de dorul nemărginit de plaiurile românești.

Prin operele sale cunoscute în întreaga lume, Constantin Brâncuși a reușit să înfățișeze, prin sculptură, însuși zborul și infinitul.

Evenimentul va începe la ora 20:15 și va fi transmis live pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, toți cei care doresc să afle din tainele vieții „sculptorului nepereche” sunt invitați să se alăture întâlnirii online.

Leave a Reply