Concertul de colinde „Pamântul-Sus și Cerul-Jos” al Centrelor de Tineret Ecclesia ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Hristos se naște, slăviți-L, Hristos pe Pământ, Înălțați-vă!
Cântați Domnului tot Pământul și cu veselie lăudați-L, noroade, căci cu slavă S-a proslăvit!

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și cu binecuvântarea Arhipăstorului nostru, a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, noul sector al Centrului Eparhial din Suceava: Catehizare, Tineret și Educație pentru viață, în colaborare cu Dna inspector Daniela Ceredeev, inspector de specialitate pentru disciplina Religie in cadrul Inspectoratului școlar județean Suceava, a demarat un proiect adresat tinerilor și adolescenților suceveni, proiect ce a debutat la sfârșitul lunii octombrie a acestui an.

Proiectul vizează înființarea unor comunități de tineret care își doresc o intensificare a implicării lor în viața Bisericii. Astfel ne propunem să oferim tinerilor ce se vor alătura acestor comunități nou-înființate, în activitățile organizate de către Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață, o îmbogățire a culturii religioase creștin-ortodoxe, o cunoaștere și o însușire a valorilor și a virtuților creștinești, o alternativă a petrecerii timpului liber în comuniune cu ceilalți într-un cadru sănătos din punct de vedere social, spiritual și cultural, împărtășindu-și fiecare valorile morale și principiile creștine prin practicarea cărora îl urmăm pe Domnul Iisus Hristos.

Am ajuns acum, în pragul sărbătorii Nașterii Domnului să avem un număr de 25 de comunități Ecclesia în toată eparhia, iar pentru faptul că familia acestor centre a crescut și s-a organizat într-un timp foarte scurt, ne-am dorit să-i aducem pe tineri laolaltă pentru a se cunoaște și pentru a lega prietenii, pentru o mai bună gestionare a activităților comune ce vor fi desfășurate pe tot parcursul anului viitor.

Așa se face că prin binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în data de 18 decembrie, la pomenirea Sfântului Cuvios Daniil Sihastru, la Mănăstirea Putna a avut loc prima întâlnire județeană a tinerilor ce fac parte din Centrele de Tineret Ecclesia ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

La această primă întâlnire de tineret din eparhia noastră au participat reprezentanții a zece centre din cele douăzeci și cinci, prin corurile care au susținut și un mic concert de colinde.

Astfel au interpretat colinde strămoșești corurile centrelor de tineret din: Berchișești, Gălănești și Hurjuieni, corul Seminarului Teologic Mitropolitul Dosoftei Suceava, corul Școlii Speciale din Bivolărie, corul de tineret al parohiei Nașterea Maicii Domnului din Câmpulung Moldovenesc, corul Liceului Ion Nistor din Vicovu de Sus, corul Liceului Hurmuzachi din Rădăuți, corul ASCOR, filiala Suceava, și au participat și câțiva tineri ai centrului de tineret al Parohiei „Sf. Nicolae” din Ciumârna.

În nădejdea că frumoasele cântări ale colindelor interpretate de glasurile cristaline și curate ale acestor tineri v-au adus atmosfera Crăciunului mai aproape în suflete și în inimi, vă dorim tuturor sărbători binecuvântate cu pace, cu sănătate și multă bucurie sfântă!

Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. (Ioan 3, 16)

Sărbători binecuvântate!

 Cristi-Gabriel Hurjui,

Consilier Eparhial
la Sectorul Catehizare, Tineret și Educație pentru viață