„Comorile satului” – bucurie pentru suflet

Din drag de copii, și dorindu-și să-și  continue misiunea nobilă și deopotrivă înălțătoare, începută la poalele cerului de la Dorna Arini, echipa de voluntari  a Sectorului Catehizare, Tineret și Educație pentru Viață a continuat să pășească pe drumul cunoașterii.

Astfel, în cadrul proiectului de tabere Comorile satului , ediția a – II – a, s-au adăugat parohiile „Sfântul Dumitru”, Protopopiatul Suceava I și „Sfântul Nicolae”, Broșteni, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc.

Le-au fost – cu adevarat – încredințare, speranță și nădejde clipele petrecute în aceste parohii.

Au întâlnit tineri frumoși și luminoși, pentru care au încercat să facă, din  puținele zile petrecute împreună, povești pe care să le poarte de acum, pentru veșnicie, înrădăcinate-n suflete și-n gând.

Tinerii participanți nu doar că și-au depășit limitele, testându-și capacități și deprinderi importante, precum răbdarea, ascultarea, dexteritatea, ci, mai presus de toate, au învățat să asculte, să fie sprijin și să-și ajute aproapele.

Ateliere de cunoaștere și de autocunoaștere, de teambuilding, ateliere de handmade și de comunicare, dans, tir cu arcul, jocuri olimpice, cateheză și învățături de mare preț pentru suflet – sunt doar frânturi ce pot fi povestite și exprimate în cuvinte, ale activităților care s-au petrecut de fapt.

Scopul Comorilor satului ? Descoperirea neprețuitelor daruri ascunse bine în fiecare parohie în care poposesc și-n fiecare suflet de copil pe care-l întâlnesc. Apoi, dorința de a scoate la iveală povești, valori fundamentale,  modele și călăuze către Hristos, care să devină adevărate și temeinice punți între suflete .

Bianca-Gabriela Roman,

referent Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață