„Caravana cu medici” a ajuns în localitatea Mironu, Valea Moldovei

În zilele de 28 august și 4 septembrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Sectorul Medical și de Asistență al Centrului Eparhial Suceava, în parteneriat cu Asociația „Caravana cu Medici” – filiala Iași și a UAT Valea Moldovei, a organizat o acțiune socio-medicală în localitatea Mironu, comuna Valea Moldovei.

Sâmbătă, 28 august, asistenții medicali voluntari, cu sprijinul Synevo Suceava, în prezența drei dr. Diana Păduraru, președinte al Asociației „Caravana cu Medici” – filiala Iași, au recoltat probe biologice de la aproape 80 de pacienți, pentru examinarea lor și întocmirea buletinelor de analize.

Astăzi, 4 septembrie, grădinița din localitatea Mironu a fost destinație medicală pentru beneficiarii campaniei, medicii voluntari oferind consultații de specialitate, în vederea realizării unui screening general.

Întocmirea fișei de observații nu ar fi fost posibilă fără aparatura medicală de specialitate, electrocardiografe și ecografe, aparatură adusă și instalată în sălile de clasă ale instituției de învățământ cu sprijinul Asociației „Caravana cu Medici”.

Sincere mulțumiri aducem voluntarilor Asociației „Caravana cu Medici” și sponsorilor care au făcut posibilă această acțiune, Camerei de Comerț și Industrie a județului Suceava și obștii Mănăstirii Humor, care a găzduit voluntarii. Gândul de recunoștință se îndreaptă și către doamna Elena Geamăn, directorul grădiniței din localitatea Mironu, care a pus la dispoziție spațiul pentru desfășurarea activităților medico-sociale, și către domnul deputat Tudor Pop, care a mijlocit pe lângă autoritățile centrale și locale pentru a fi posibil acest eveniment.

Nu în ultimul rând, aducem mulțumiri preacucernicilor preoți parohi din parohiile Valea Moldovei și Mironu, pr. Alexandru Aluculesei și pr. Constantin Doru Simirea pentru sprijin și ospitalitate.

Sectorul Medical și de Asistență

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților