Campania pentru sprijinirea familiilor ale căror case au fost mistuite de flăcări s-a încheiat

În cadrul colectei organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul Social Filantropic în colaborare cu Protopopiatul Rădăuți pentru ajutorarea celor trei familii din parohia Voievodeasa a căror gospădorii au fost mistuite de foc în incendiul ce a avut loc în data de 12 mai a acestui an, s-a strâns suma de 150.000 ron.

Din suma amintită, s-au achiziționat următoarele materiale:

  • Necesarul de cărămidă pentru cele trei case,
  • Tămplărie: geamurile și ușile exterioare pentru cele trei case,
  • Tabla necesară pentru acoperișurile celor trei case,
  • Ciment și adeziv,
  • Oțel beton,

Vă reamintim că în data de 12 mai a acestui an, un incendiu a mistuit în totalitate două case, lăsând fără un acoperiș deasupra capului două familii, în timp ce la cea de a treia familie a distrus anexele din gospodărie. Incendiul a avut loc în satul Voievodeasa, comuna Sucevița, protopopiatul Rădăuți. Din acea dată, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul Social Filantropic împreună cu Protopopiatul Rădăuți, au desfășurat o amplă acțiune de strângere de fonduri pentru a veni în ajutorul familiilor afectate de incendiu.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea colectei, tuturor celor care au donat, atât credincioșilor din Protopopiatul Rădăuți, cât și celor din țară și de peste hotare, care au donat în conturile speciale pentru acțiuni caritabile ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Pentru mai multe detalii despre acest demers caritabil: Pr. Andrei Mocanu – coordonatorul voluntarilor Sectorului Social Filantropic al Centrului Eparhial Suceava, telefon 0756 277 365.