Binecuvântare şi încurajare pentru examene

Părintele Patriarh Daniel a transmis, miercuri, un scurt mesaj de binecuvântare şi încurajare pentru pentru elevii care au examene.

Iubiţi elevi, dragi tineri,

Biserica a susținut și promovat de-a lungul întregii sale istorii, care este și o istorie culturală, școala, formarea intelectuală, spirituală și morală a omului.

Examenele pe care le susținem în viață sunt cele mai bune prilejuri de evaluare și maturizare intelectuală într-ο societate din ce în ce mai animată de competiție, dar şi trepte necesar de urcat spre înțelegerea și dobândirea unor valori care sporesc necesara cultură a dialogului și întrețin normala comuniune între oameni.

La începutul acestei perioade cu examene, plină de firească emoție și intens consum intelectual, îi îndemnăm pe părinţi și profesori, dar şi pe preoţii din parohiile voastre, să vă susţină concret fiecare în sfera sa de competență și comunicare cu voi, unind sfatul bun și încurajarea cu rugăciunea și ajutorarea personală.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos,  Învățătorul şi Lumina lumii, să vă dăruiască pace sufletească, mult curaj, succes și bucurie!

Cu părintească iubire şi binecuvântare,

Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

sursa: basilica.ro