Au fost desemnați câștigătorii Concursului de fotografie pentru tineri și copii „Surprinde frumosul!” (ediția a II-a – 2022)

Au fost desemnați câștigătorii Concursului de fotografie pentru tineri și copii „Surprinde frumosul!” (ediția a II-a – 2022) organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților în perioada Mai-Iulie 2022.

Concursul a fost un succes. Au participat tineri și copii din Eparhia noastră, din întreaga țară și din străinătate (Rep. Moldova). Fotografiile trimise de tineri au toate o frumusețe a lor. Tinerii au dat dovadă că le pasă, au arătat creativitate, inteligență în alegerea cadrelor și elementelor care să transmită frumosul. Astfel, mesajul s-a îndreptat puternic către cei care privesc fotografia, munca lor – opera lor de artă.

Iată câștigătorii pentru fiecare etapă de vârstă în parte:

  1. etapa de vârstă 6-14 ani:

          – Premiul I: Onciu Matei Constantin (14 ani) din localitatea Dragomirna, jud. Suceava

          – Premiul II: Chauciuc Maria Sofia (11 ani) din mun. Suceava, jud. Suceava

          – Premiul III: Solomon Maria Moagdalena (14 ani) din mun. Suceava, jud. Suceava

  1. etapa de vârstă 14-20 ani:

           – Premiul I: Bruja Teodora (19 ani) din localitatea Pojorâta, jud. Suceava

           – Premiul II: Drahta Bogdan (17 ani) din localitatea Udești, jud. Suceava

           – Premiul III: Balațchi Ioana (16 ani) din localitatea Sfântu Ilie, jud. Suceava

  1. etapa de vârstă 20-35 ani:

            – Premiul I: Bumbac Maria Magdalena (21 ani) din localitatea Probota, jud. Suceava

            – Premiul II: Bulboacă Mădălin (24 ani) din mun. Galați, jud. Suceava

            – Premiul III: Turtă Vasilica (20 ani) din localitatea Vicovu de Sus, jud. Suceava

  1. etapa de vârstă peste 35 de ani:

            – Premiul I: Banea Silvia (42 ani) din mun. Galați, jud. Galați

            – Premiul II: Bruja Radu (45 ani) din localitatea Pojorâta, jud. Suceava

            – Premiul III: Dascălu Armand (46 ani) din mun. Suceava, jud. Suceava

Premiile în bani sunt următoarele: 500 lei Premiul I, 300 lei Premiul II și 200 lei Premiul III. Valoarea totală a premiilor e de 4000 de lei.

Câștigătorii vor fi premiați într-un cadru festiv până la începerea anului școlar 2022-2023. Toți tinerii și copiii participanți, pe lângă diplome, vor beneficia pe rând, de o zi de promenadă prin municipiul Suceava, la bisericile voievodale, la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, Cetatea de Scaun și Muzeul Satului Bucovinean.

Scopul concursului „Surprinde frumosul!” este de a-i motiva pe tineri şi pe copii să fie creativi, muncitori, empatici și să aibă încredere în ei, dezvoltându-și calitățile primite în dar de la Dumnezeu. Ştim că au abilități tehnice în uzul diferitelor dispozitive electronice şi cei mai mulți au un telefon cu care se pot face fotografii de calitate. Din păcate, timpul petrecut în fața telefoanelor este destul de îndelungat, în general vorbind, afectând sănătatea fizică, mintală şi duhovnicească. Ne dorim să-i determinăm să utilizeze telefonul cu folos şi cât trebuie.

Echipa juriului a fost formată din: Irina Ursachi, redactor și fotoreporter în cadrul Sectorului Media și Comunicare al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Candrea Brothers (Andrei și Cezar), foto-jurnaliști profesioniști (Andrei Candrea, a obținut în anul 2020 Premiul II, la Concursul „Biserica în pandemie” al Agenției de Știri Basilica) și subsemnatul, în calitate de iniţiator al proiectului.

Justinian-Remus A. Cojocar