Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) – evidențiată la Gala Proiectelor Europene de la Bruxelles

În data de 26 Ianuarie 2023, la Bruxelles, în clădirea Berlaymont a Comisiei Europene, a avut loc Gala Proiectelor Europene pe anul 2022, eveniment organizat de Asociația Femeilor Europei.

Cu multă muncă, în anul 2022, Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) a beneficiat de o finanțare de 5000 Euro pentru achiziționarea materialelor educativ-recreative necesare activităților și proiectelor tinerilor.

Am fost apreciați pentru activitatea noastră de voluntariat și felicitați pentru efortul tinerilor care au stat timp de 65 de zile consecutiv în Vama-Siret și în Gara Burdujeni – Suceava, fiind de mare folos autorităților și Arhiepiscopiei noastre în ajutorarea refugiaților care au fugit din calea războiului.

Totodată, am avut deosebita bucurie de a susține un discurs în fața unui auditoriu impresionat de dragostea, jertfa și ospitalitatea românilor. Am scos în evidență efortul deosebit al Bisericii Ortodoxe Române care a pus la dispoziție mănăstirile, casele parohiale și alte clădiri pentru cazarea refugiaților. Caravane întregi de tiruri cu ajutoare au plecat în Ucraina. Mii de slujitori și credincioși ai Patriarhiei Române s-au implicat cu multă jertfă și dragoste în ajutorarea refugiaților.

În sala de festivități au fost prezenți sute de membri ai Asociației Femeilor Europei, funcționari și oameni de bine din toată Europa, membri ai comunității românești. Cu participare extraordinară au fost doamnele Niovi Kyriazakou, Președintele Asociației Femeilor Europei, și Mariya Gabriel, Comisarul European pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret.

Ne bucurăm bucurăm de faptul că am găsit multă deschidere la Bruxelles. Am simțit aprecierea lor pentru România și Biserica Ortodoxă Română. Sunt promisiuni ferme de continuare a colaborării noastre.

Sunt mândru de tinerii asociației! Cinste lor!

       2 Februarie este Ziua Internațională a Tineretului Ortodox!

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că am ajuns cu sănătate aceste clipe ale vieții, de bucurie, dar și de încercare demnă, precum și Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, pentru binecuvântarea acordată de a lua parte la acest eveniment!

Pr. Justinian-Remus A. Cojocar