Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, filiala Suceava, a început serile de cateheză pentru anul 2024

 „Voi cercetați Scripturile, căci socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și tocmai ele sunt care mărturisesc despre Mine.”(Ioan 5, 39)

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, în seara de 7 februarie 2024, de Ziua internațională a cititului împreună, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, filiala Suceava, a reînceput seria catehetică de studiu biblic intitulată Trezirea conștiinței prin cuvântul Scripturistic, proiect desfășurat în parteneriat cu Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață.

Prima întâlnire din acest an l-a avut drept invitat special pe domnul prof. Cristi-Gabriel Hurjui, consilier eparhial la Sectorul Catehizare, tineret și educație pentru viață al Centrului Eparhial Suceava, cel care participă cu regularitate la aceste seri catehetice și care le-a oferit tinerilor prezenți prilejul de a se întâlni cu textul Evangheliei după Sfântul Luca, capitolul al 2-lea, care înfățișează prima parte a vieții Mântuitorului, aducerea la Templul din Ierusalim și întâmpinarea Sa de către dreptul Simeon și proorocița Ana.

Așa cum inițiatorii acestui proiect mărturisesc, scopul studiului biblic este apropierea de Hristos prin înțelegerea cuvintelor Sale. În interpretarea Sfintei Scripturi, fiecare cuvânt este important, chiar și o virgulă așezată greșit poate denatura înțelesul textului, ducând la învățături eronate. Oricine poate citi Sfânta Scriptură, dar nu oricine o poate interpreta. Pentru asta, studenții suceveni, uniți în dragostea de Hristos, se întâlnesc săptămânal pentru a primi lumină în suflete și-n minte, astfel încât viața lor să fie mărturisitoare pentru apropiați și pentru întreaga lume.

Sfânta Scriptură poate fi lecturată și acasă, dar nu poate fi interpretată și înțeleasă decât în Biserică. La ce ne referim când spunem Biserică? A crede că ne referim doar la un spațiu consacrat slujirii liturgice ar fi insuficient, însă,caracterul eclezial al acesteia și comunitatea credincioșilor din ea face ca primirea învățăturilor să se petreacă neapărat într-un mod clar și adevărat, așa cum Sfântul Apostol Pavel mărturisește că „Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al Cărui Mântuitor și este”(Efeseni 5,23).

Astfel, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, filiala Suceava, îi invită pe toți tinerii studenți suceveni și nu numai, să participe la întâlnirile catehetice din cadrul seriei de studiu biblic Trezirea conștiinței prin cuvântul Scripturistic ce se vor desfășura în fiecare miercuri seară începând cu orele 19:00 în Sala Organizațiilor ED0041 din cadrul campusului Universității Ștefan cel Mare din Suceava.

 

Biroul de Catehizare Parohială
al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților