„Arimateea” – un nou magazin bisericesc sfințit astăzi în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, alături de un sobor de preoți și diaconi, a sfințit astăzi, 28 decembrie 2021, sediul noului magazin bisericesc al eparhiei, aflat în Municipiul Câmpulung Moldovenesc, parte a grupului de magazine „Arimateea – Bucurii pentru suflet”.

Așezat sub ocrotirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, magazinul de obiecte bisericești a fost deschis prin osteneala părintelui Aurel Goraș, protoiereu al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc. Amenajat într-un spațiu din casa parohială a Catedralei „Adormirea Maicii Domnului” din municipiu, în cadrul magazinului se găsesc produse și obiecte bisericești necesare împlinirii activității misionare a Bisericii.

După sfințirea spațiului prin stropirea cu apă sfințită și prin ungerea cu untdelemn sfințit, Înaltpreasfinția Sa a acordat distincții de vrednicie celor care au contribuit la lucrarea realizată în ultimele luni.

Astfel, ierarhul i-a oferit părintelui protoiereu Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, „pentru remarcabila activitate în slujirea Bisericii și Comunității”.

Părintele Petru Crăciun a fost distins cu Ordinul „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” pentru clerici, întrucât a urmat exemplul oferit de „tânărul înțelepțit de Dumnezeu, care și-a îndeplinit cu devotament slujirea sa și și-a fundamentat credința ortodoxă pe înțelegerea Evangheliei, mărturisind-o curajos semenilor săi prin faptă și cuvânt”.

Ordinul „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” pentru mireni i-a fost conferit domnului Lilian Zagnat, în semn de mulțumire pentru implicarea în aprovizionarea Departamentului Colportaj al eparhiei.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a adus mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în amenajarea acestui spațiu, dăruindu-le celor prezenți iconițe înfățișând cunoscutul triptic cu scena „Deisis”, în care Maica Domnului și Sfântul Ioan Botezătorul sunt reprezentați mijlocind înaintea Domnului Iisus Hristos.

Tot astăzi, Înaltpreasfinția Sa a înmânat premiile pentru parohiile câștigătoare ale Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc din cadrul Concursului eparhial „Cel mai îngrijit cimitir”.

La eveniment au participat preoți, angajați ai Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc și reprezentanți ai Centrului Eparhial Suceava, între care arhimandritul Paraschiv Dabija, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Cei prezenți i-au mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru binecuvântarea arhierească și au interpretat colinde, pentru a sublinia bucuria Nașterii Domnului.

Irina Ursachi