Anul școlar 2021-2022 a început cu multă bucurie și încredere pentru peste 1200 de copii din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, prin implicarea Sectorului Social Filantropic al Centrului Eparhial Suceava, a Protopopiatelor Suceava I, Suceava II, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți, precum și a parohiilor din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, peste 1200 de copii proveniți din familii cu o situație materială, socială și financiară precară din cuprinsul eparhiei au început anul școlar cu un ghiozdan nou, care conține rechizitele necesare fiecărui ciclu de învățământ.


„Copiii nu sunt doar viitorul, ei sunt și prezentul, iar noi avem datoria de a fi alături de aceștia, de a-i susține pentru a crește armonios. Le putem oferi un viitor minunat înfrumusețându-le în primul rând prezentul. Bucuria acestor copii, pe care au trăit-o în momentul în care au primit un ghiozdan nou și au descoperit că au în el cele necesare pentru anul școlar, entuziasmul și încrederea cu care au pășit în noul an, sunt trăiri care-i vor motiva în obținerea unor rezultate mai bune la școală. Totodată, zâmbetul și seninătatea copiilor sunt asemenea unor rugăciuni ce se înalță la Dumnezeu pentru toți acei oameni care au contribuit la această acțiune caritabilă: preoți, credincioși, oameni de bine care au susținut achiziționarea rechizitelor.” – Protos. Iustin TĂNASE, Consilier Social Filantropic.