Ajunul sărbătorii Nașterii Domnului, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava

Ajunul marelui Praznic al Nașterii Domnului a fost sărbătorit cu multă bucurie la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava – Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou”. Și în acest an, potrivit tradiției, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a primit vestea Întrupării Mântuitorului Iisus Hristos.

După Sfânta Liturghie săvârșită de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”, Preasfinția Sa, alături de slujitori ai Catedralei Arhiepiscopală, a mers în procesiune cu icoana „Nașterii Domnului” la Reședința Arhiepiscopală, unde a fost întâmpinat de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic. Aici a fost oficiat un Polihroniu, chiriarhul locului binecuvântându-i pe binevestitorii venirii în lume a Mântuitorului.

La final, copiii și soțiile clericilor de la Centrul Eparhial Suceava și de la Catedrala Arhiepiscopală l-au colindat pe Înaltpreasfințitul Părinte Calinic. Ierarhul le-a mulțumit pentru împărtășirea bucuriei Nașterii Domnului, răsplătindu-i cu daruri pentru deosebitele colinde.

În cadrul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia și precedată de citirea Ceasurilor Împărătești, săvârșită astăzi, 24 decembrie 2021, răspunsurile liturgice au fost date de membri ai Grupului Psaltic „Dimitrie Suceveanu” al Catedralei Arhiepiscopale, care la momentul Chinonicului au susținut un recital de colinde românești. La momentul rânduit, diaconul Silviu Emilian Oblezniuc a fost hirotonit preot.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic va săvârși în ziua de Crăciun Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.

Irina Ursachi